Dizala ga je u nebesa, a onda je otkriveno njegovo pravo lice i san je postao noćna mora

Folieri danas ima 43 godine i više ne liči na tamnokosog lepotana koji se nekad zabavljao sa slavnom glumicom...

  • 0
Anne Hathaway, En Hatavej En Hatavej; Foto: Tanjug/AP

Holivudska glumica En Hatavej je pre nekoliko godina do nebesa uzdizala svog tadašnjeg dečka, harizmatičnog Italijana Rafaela Folierija, za kog se kasnije ispostavilo da zapravo i nije baš neko oličenje dobrote.

En je u početku bila očarana agentom za nekretnine koji ju je držao kao kap vode na dlanu i uz kog se osećala poput princeze. Vodio ju je na putovanja u privatnim avionima, za jedan let u novogodišnjoj noći potrošio je vrtoglavih 87.000 funti kako bi stigli na doček kod dizajnera Oskara De La Rente u Dominikansku Republiku.

Odsedali su u najluksuznijim apartmanima i hotelima širom Evrope, a živeli su u njegovom raskošnom stanu na Menhetnu koji je on plaćao 30.000 funti mesečno.

Inače, Folieri je tvrdio kako blisko sarađuje s Vatikanom i tražio je investitore za kupovinu zemljišta koje je navodno njima pripadalo, a En mu je bila podrška sve do jednog dana kada je otkrila da je prevarant.

- Imao sam 25 godina kada smo se upoznali, bilo je to 2004. godine. Imali smo puno srećnih trenutaka i mislio sam da za mene ne postoje nikakve granice. Sećam se jedne večeri kada je Eni snimala u drugoj državi, a ja sam razmišljao u našem stanu da mogu da imam sve što poželim na svetu - izjavio je Folieri ovih dana za "Daily Mail".

No, sve je stalo kada je uhapšen 24. lipnja 2008. godine, i to zbog prevare.

- Te noći me nazvala iz Los Anđelesa i razgovarali smo o tome kada se vraća kući iz Los Anđelesa. Ako se dobro sećam, poslednje reči koje mi je bila rekla su - volim te zauvek. To je bilo 24. juna u 2 sata ujutro, a u 6 sati sam bio uhapšen. Nikada više nisam razgovarao s Eni - ispričao je.

Tvrdi da danas ne oseća ništa loše prema njoj i ne mrzi je, ali priznaje da ga je povredila. Od trenutka hapšenja nije imao baš nikakvu komunikaciju sa ženom koju je voleo, tvrdi da mu čak nije poslala ni poruku podrške.

- Nikad, nikad, nikad. Mislim da je donela poslovnu odluku i odlučila je da joj je najvažnije da spase karijeru. Nisam ogorčen, možete me pogledati u oči i to videti. Nisam besan, ali sam povređen - izjavio je.

Ovo je prvi put da je javno progovorio o skandalu poznatom pod nazivom "Vati-Con". Nakon hapšenja sudski dokumenti ukazali su na to da je lagao o svojim vezama s Vatikanom i da nije bio ovlašćen da predstavlja Katoličku Crkvu u SAD-u i sklapa za nju poslove.

Za luksuzni način života trošio je novac investitora koji su mu poverovali, kao što je milijarder Ron Burkle, inače bliski prijatelj bivšeg predsednika SAD-a Bila Klintona.

Nakon svega priznao je svih 14 točaka optužbe i nagodio se s tužiteljima, a u slučaju da to nije učinio moguća kazna s kojom se mogao suočiti iznosila je 160 godina. Umesto toga u zatvoru je proveo četiri i po godine, a po oslobođenju je deportovan u Italiju i zabranjen mu je ulazak u SAD.

Folieri danas ima 43 godine i više ne liči na tamnokosog lepotana koji se nekad zabavljao sa slavnom glumicom. U srećnom je braku s prijateljicom iz Njujorka Konstantinom, koja je ostala uz njega u nevolji. Roditelji su 4-godišnjeg sina Paskala i ovih dana bi trebalo da dobiju ćerku.

Njegova firma "Follieri Energy" uključuje 162 benzinske pumpe vredne više od 150 miliona funti, a vrednost matične firme "FHolding UAE" nije poznata.

En je od 2012. godine u srećnom braku s Adamom Šulmanom, s kojim je dobila dva sina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA