Podignuta optužnica protiv Boba Dilana za seksualno zlostavljanje maloletne devojčice

U optužnici se navodi i da je, tada maloletnu devojku, Dilan držao protiv njene volje

  • 0
Bob Dylan, Bob Dilan Bob Dilan, Foto: Tanjug/AP

Protiv slavnog pevača Boba Dilana (81) podignuta je optužnica, prošlog petka, zbog navodnog seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice.

U optužnici se navodi kako je Dilan davne 1965. godine, tada 12-godišnjoj devojčici, identifikovanu kao J.C., koja ga je sada tužila, davao alkohol i drogu, pa zahvaljujući opijatima seksualno zlostavljao u hotelskoj sobi.

J. C. navodi da je pevač tokom aprila i maja 1965. iskoristio svoju slavu kako bi se sprijateljio s njom pre nego što ju je zlostavljao, što je "bilo popraćeno s alkoholom, drogom i pretnjama da će je fizički zlostavljati".

U optužnici stoji da je to iskustvo na devojčicu ostavilo "emocionalno povrijeđenom i psihološki oštećenom sve do danas", piše Page Six.

Devojka kaže kako je zbog svega što je proživela morala da potražiti pomoć, a da su posledice "neprolazne i dugotrajne te su joj onemogućile prisustvovanje u njenim uobičajenim aktivnostima".

Navedeno je da se, između ostalog, morala nositi s depresijom, sramom i anksioznošću.

Optužnica, koja je podignuta na vrhovnom sudu Menhetan, navodi i da ju je Dilan tada držao protiv njene volje i za sad nije poznato koliku odštetu će tražiti.

Dilanov tim se još uvek nije oglašavao o ovom pitanju.

Video: Od tekstova Boba Dilana, do raskid pisama Britni Spirs: Muzička aukcija za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA