≫ 

Ko je žena koja je uspela da pobegne iz pakla Avganistana? Pre odlaska objavila srceparajuću poruku

Priča se da je godinama bila jedna od onih kojima su pretili oni koji su verovali da njena muzika, nastup i izgled nisu u skladu sa avganistanskom kulturom

  • 6
Aryana Sayeed, Arijana Said Arijana Said / Foto: Profimedia/MASSOUD HOSSAINI

Arijana Said jedna je od retkih žena koja je uspela da pobegne iz Avganistana, pošto su talibani u nedelju zauzeli Kabul. Sve se dogodilo nakon munjevite ofanzive, nakon što su se zapadne zemlje, predvodene SAD, povukle prema sporazumu koji je uključivao obećanje talibana da ih neće napadati prilikom povlačenja.

Američke snage koje upravljaju aerodromom morale su da prekinu letove u ponedeljak nakon što je hiljade uplašenih Avganistanaca preplavilo aerodrom pokušavajući da odleti iz zemlje.

Talibani su 16. avgusta zvanično proglasili pobedu, pošto su podigli zastavu na palati i preuzeli vlast u Avganistanu.

Žena koja je uspela da pobegne, Arijana Said, čuvena je avganistanska pop pevačica. Na Instagramu je prati nešto više od 1,3 miliona ljudi. Priča se da je godinama bila jedna od onih kojima su pretili oni koji su verovali da njena muzika, nastup i izgled nisu u skladu sa avganistanskom kulturom.

Ona je prvo, uz fotografiju zastave svoje zemlje, objavila tužnu poruku,:

- Ostani jaka moja predivna, slomljena, tužna domovino... Toliko mi je žao.

Dva dana kasnije objavila je sliku iz aviona kojim je uspela da pobegne iz Avganistana.

 

- Moja iskrena zahvalnost svima vama na vašim dobrim željama i molitvama, svima koji su bili zabrinuti zbog mog prisustva u Avganistanu nakon što su mnogi drugi sa manjim opasnostima/brigama već otišli - navela je.

- Dobro sam i živa sam, i posle nekoliko nezaboravnih noći, stigla sam u Dohu, gde čekam konačan let u Istanbul - napisala je pevačica.

- Nakon što se vratim kući i kada mi se um i emocije vrate u normalu od neverice i šoka, imam mnogo toga da podelim sa vama. Za sada, budite na sigurnom i ostanite jedinstveni - poručila je.

Video: Stravično! Majke bacaju decu preko bodljikave žice u Kabulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    19. avgust 2021 | 15:46

    Cija li je svalerka ova kvislinskinja bila pa je ubacili na let? Od Amera ili nekih drugih okupatora?

  • Srbin

    19. avgust 2021 | 19:24

    Svi oni u avionu su pobegli od svoje vere a sad kad slete u neku eu zemlju mrzece hriscane lomiti krsteve i zene nositi one fevedze ili kako se zove a od tog su pobegle pa tu noslju su i u avganistanu mogle lepo da nose

  • Joe

    19. avgust 2021 | 16:57

    Što pobeže od naroda kojeg voli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA