≫ 

Šakira i Klaudija na "Pandorinoj crnoj listi", otkriveno šta kriju u poreskim oazama!

Bankovni računi na offshore-lokacijama često se koriste kako bi se tajno prenosile ogromne svote novce, ali i kako bi se prikrila stvarna imovina

  • 2
Šakira Shakira Claudia Schiffer, Klaudija Šifer Šakira, Klaudija Šifer Foto: Shutterstock , Instagram/Claudia Schiffer

U jednom od najvećih "curenja" finansijskih dokumenata ikada, nazvanom "Pandorini dokumenti", razotkrivene su finansijske tajne 35 sadašnjih i bivših svetskih čelnika, više od 330 dužnika u više od 90 zemalja, a među njima našle su se i neke svetske zvezde.

Među njima su pop pevačica Šakira, nemačka manekenka Klaudija Šifer, te indijski igrač kriketa Sačin Tendulkar.

Pandorini dokumenti tako otkrivaju da je Šakira osnovala offshore-fabriku na Devičanskim ostrvima, kako bi prikrila svoju imovinu.

Ona je već u pravnim problemima sa španskom vladom, nakon što ju je državno tužilaštvo u Barseloni optužilo za neplaćanje ukupno 14, 5 miliona evra poreza u Španiji između 2012. i 2014. godine.

Oglasili su se i advokati Klaudije Šifer, koji navode da nemačka manekenka plaća porez u Velikoj Britaniji, gde trenutno živi.

Bankovni računi na offshore-lokacijama često se koriste kako bi se tajno prenosile ogromne svote novce, ali i kako bi se prikrila stvarna imovina. Među "krupnim ribama" razotkriveni su i ruski predsednik Vladimir Putin, bivši britanski premijer Toni Bler, češki premijer Andrej Babiš i mnogi drugi.

Video: Od tekstova Boba Dilana, do raskid pisama Britni Spirs: Muzička aukcija za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenkovic ekonomija

    5. oktobar 2021 | 00:56

    Kakvih duznika? Offshore je legalni nacin ulaganja,odnosno otvaranja firmi u poreskom raju. Pisete napamet odnosno spinovanjem stvarate utisak kod needukovanoh da se radi o nekakvoj utaji ili pljacki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA