Bolne slike Brende iz "Beverli Hilsa": Ljudima želim da predočim kako izgleda rak

- Nadam se da ću podstaći druge da redovno odlaze na mamografiju i prebrode strah od mogućih loših rezultata - poručila je Doerti

  • 1
Šenon Doerti Šenon Doerti Foto: Instagram - theshando

Glumica Šenon Doerti , ponovo je govorila o svojoj borbi s rakom dojke i pokazala kako izgleda bez kose.

Zvezda serija "Čari" i "Beverli Hils" podelila je fotografije iz bolničke postelje.

Jedna od njih je selfi, na kojoj Šenon nema kosu i curi joj krv iz nosa.

Ona je napisala tužne, ali moćne reči na Instagramu.

- Povodom meseca osvešćenosti o karcinomu dojke, htela bih sa vama da podelim više o svojem putovanju od prve do druge dijagnoze. Je li sve lepo? Ne, ali je iskreno i delim ovo s nadom da ću edukovati ljude i malo im bolje predočiti kako izgleda rak.

- Nadam se da ću podstaći druge da redovno odlaze na mamografiju i prebrode strah od mogućih loših rezultata. Meni je rak dojke dijagnostifikovan 2015. godine. Podvrgla sam se mastektomiji te hemoterapiji i zračenju. Često mi je krvario nos od hemoterapije - napisala je glumica, te otkrila šta joj je pomoglo u teškim situacijama.

- Ne znam da li je iko od vas ovo iskusio. Uveseljavala sam samu sebe noseći smešne pidžame koje mi je poklonila moja prijateljica Kristi. Jesu li mi zapravo popravljale raspoloženje? Jesu! Izgledala sam urnebesno i smejala sam se samoj sebi. Humor mi je pomogao da prođem kroz ono što se činilo nemogućim. Nadam se da ćemo svi uspeti da pronađemo humor u nemogućim situacijama - poslala je Šenon snažnu poruku.

Podsećamo, Doerti je u februaru 2020. otkrila da je bolest u četvrtoj, terminalnoj fazi - tri godine nakon što je rekla da joj je prva borba sa rakom završila remisijom (stanje odsutnosti aktivnosti bolesti, prim. aut.).

O svojoj bolesti nedavno je govorila i u emisiji Good Morning America.

- Ne želim da se ponašam kao da umirem, ne želim da precrtavam stvari koje moram da obavim jer želim da se borim i da ostanem živa - rekla je Šenon.

Glumica je otkrila da puno vremena provodi s prijateljima i porodicom, te da nastavlja da radi svoj posao.

- Ljude često smatraju otpisanima kad dobiju dijagnozu četvrtog stadijuma raka, kao da se podrazumeva da nisu sposobni da rade, ali to nije istina. Želela bih da ljudi prestanu s takvim pretpostavkama i daju nam priliku da im dokažemo suprotno - istakla je Doerti i dodala kako je gluma sad još više ispunjava.

Video: Potresna ispovest pevačice koja je pobedila rak dojke: Živite svaki dan kao da je poslednji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    8. oktobar 2021 | 18:57

    Kako je hrabra zena. Zelim joj da pobedi ovu borbu. Tesko je, al bar da joj olaksa zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA