Preminuo dečak (17) koji je pobedio u čuvenom američkom kulinarskom takmičenju

Ambiciozni tinejdžer, radio je kao pomoćnik kuvara u gradu Taskalusa, u Alabami

  • 0

Fuler Goldsmit (17), mladi kuvar koji je učestvovao u američkim kulinarskim programima, preminuo je od leukemije, piše USA Today.

Goldsmit je bio rodom iz Alabame i sa leukemijom se borio od svoje četvrte godine. Nakon što je 2017. godine osvojio prvo mesto u kulinarskom programu "Chopped Junior" sa samo 14 godina, Goldsmit je svoju nagradu od 10.000 dolara donirao Udruženju za hematologiju i dečju onkologiju u dečjoj bolnici u Birmingemu.

Produkcijska kuća "Magical Elves" objavila je u sredu pretužnu vest na Instagramu.

- Bio je neverovatan kuvar i najjače dete koje smo ikada upoznali. Od trenutka kada nam se predstavio, znali smo da će uticati na sve oko sebe i biti pozitivna snaga u svetu kuvanja. Njegovoj porodici šaljemo svu našu ljubav dok oplakuju gubitak nekoga zaista posebnog.

Voditeljka "Top Chef Juniora", Vanesa Laše, komentarisala je ovu objavu, setna od tuge.

- Svi smo toliko voleli Fulera! I nikada nećemo zaboraviti njegov zarazni osmeh i trikove s maslacem. Nikada te nećemo zaboraviti, Fuleru - napisala je Laše.

Ambiciozni tinejdžer, radio je kao pomoćnik kuvara u Taskalusi (grad u američkoj saveznoj državi Alabama, prim. aut.) u restoranu Southern Ale House.

- Naša su srca slomljena. Naša kuća izgubila je danas našeg voljenog i cenjenog Fulera Goldsmita. Fuler se celog života jako dobro borio s rakom. Živeo je stvarajući ukusna jela i postao mlađi brat Bretu Garneru, našem glavnom kuvaru. Proveo je puno vremena u našoj kuhinji pomažući u pripremi, posluživanju i stvaranju recepata. Nedostajaće nam njegova prisutnost, njegov osmeh, njegov smeh, njegova zafrkancija s Bretom.

- Nedostajaće nam, ali zauvek će ostati zapamćen. Njegov duh ostat će u restoranu zauvek. Učinio nas je sve boljim ljudima - napisali su na službenoj stranici restorana.

Fuler je, pored pobede u kulinarskom takmičenju Chopped Junior, 2018. godine učestvovao u kulinarskom rijaliti programu "Top Chef Junior".

Video: In memoriam Marina Tucaković: Ostali smo bez najvećeg tekstopisca, autora najpoznatijih hitova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA