≫ 

Jedna od najlepših žena sveta pati od dismorfobije: Borim se s dubokim nesigurnostima

- Možemo videti nekoga i pomisliti: 'Ta je osoba tako lepa. Njen život je sigurno lagan." No, oni verovatno ne razmišljaju tako o sebi - objasnila je

  • 2
Megan Fox Foks Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/Diggzy

Megan Foks (35) otkrila je da pati od dismorfobije, odnosno telesne dismorfije, zbog čega se bori sa velikim nesigurnostima, iako je mnogi smatraju jednom od najlepših žena sveta.

- Da, imam telesnu dismorfiju. Borim se s mnogim, dubokim nesigurnostima - rekla je Megan u intervjuu za GQ Style.

- Možemo videti nekoga i pomisliti: 'Ta je osoba tako lepa. Njen život je sigurno lagan." No, oni verovatno ne razmišljaju tako o sebi - objasnila je.

Telesni dismorfni poremećaj je zaokupljenost umišljenom ili malom estetskom manom koja izaziva značajnu uznemirenost ili ometa društveno, profesionalno ili drugo delovanje, piše MSD priručnik.

Dismorfobija najčešće počinje u periodu adolescencije, oko 16-te godine života. U to vreme telesne promene su brze i telo je u centru adolescentove pažnje, pa i ne čudi što su razne anksioznosti vezane za odrastenje usmerene na telo i njegove nedostatke.

Kliničke karakteristike poremećaja su slične kod muškaraca i žena. Razlika je u tome što se žene više fokusiraju na izgled kukova, i delove lica, kao i telesnu težinu, imaju tendenciju da šminkom prekrivaju nedostatke, i kao komorbiditet česta je bulimija nervoza. Muškarci su uglavnom preokupirani telesnom građom, svojim genitalijama, i gubitkom kose - navela je dr Marija Đurović u svom blogu.

Podsetimo, Megan je već duži vremenski period u vezi s muzičarem Mašin Gan Kelijem.

Zajedno su pozirali za pomenuti magazine, a njihove fotografije izazvale su brojne reakcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ddare

    14. oktobar 2021 | 13:02

    Da li je moguce da na zapadu svaka poznata licnost ima neku bolest,svaka je bila silovana,maltretirana u detinjstvu,ali bukvalno sve do jedne..

  • Miki Rubiroza

    14. oktobar 2021 | 17:12

    Jel u ovom Holivudu ima neko da ne padi od necega....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA