≫ 

Čeka li Aleka Boldvina zatvor zbog ubistva koleginice na snimanju filma: Evo šta kaže zakon

Kazne za ubistvo iz nehata su generalno manje stroge od drugih oblika ubistva. Međutim, u Novom Meksiku je to i dalje krivično delo četvrtog stepena

  • 4
Alek Boldvin Foto: Tanjug/AP

Glumac Alek Boldvin (63) ubio je direktorku fotografije, a ranio reditelja na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku.

Glumac je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, usmrtio Halinu Hačins (42), a ranio Džoela Suzu (48).

U izjavi za "The Sun", šerif okruga Santa Fe Huan Rios je izjavio:

- Šerifova kancelarija potvrđuje da su dve osobe upucane na snimanju filma Rust. Direktorka fotografije Hejlina Hačins (42) i reditelj Džoel Souza (48) upucani su kada je opalio rekvizitni pištolj koji je koristio glumac i producent Alek Boldvin (68).

Kako se vidi na prvim snimcima, koje prenosi svetski mediji, do tragedije je došlo na snimanju scene u improzivanoj crkvi.

- Njih dvoje su zadobili su prostrelne rane, kada je glumac i producent Alek Boldvin ispraznio vatreno oružje. Ispitali su ga policijski inspektori i bio je u suzama - rekli su iz policije.

Stradala žena imala je 42 godine i na setu je radila kao direktorka fotografije.

Nesreća se desila prilikom pogrešnog upravljanja pištolja sa tzv. "ćorcima".

U saopštenju iz produkcije filma Rust (Rđa) navodi se da je došlo do nesreće usled nepravilnog korišćenja filmskog oružja.

Da li glumac može da odgovara zbog nesreće na snimanju?

Ubistvo iz nehata, po zakonu Nju Meksika gde se incident odigrao, definiše se ako osoba počini ubistvo tokom počinjavanja prekršaja, ili ako liši drugu osobu života dok obavlja zakoniti čin, ali ne primenjuje adekvatne mere predostrožnosti.

Kazne za ubistvo iz nehata su generalno manje stroge od drugih oblika ubistva.

Međutim, u Novom Meksiku je to i dalje krivično delo četvrtog stepena za koje se kažnjava do 18 meseci zatvora i novčane kazne do 5.000 dolara.

Ali, protiv glumca još uvek nije pokrenut nikakav postupak. Istraga će utvrditi i čijom krivicom je pištolj bio napunjen, i kakvi su se projektili u njemu nalazili.

U izjavi za "The Sun", šerif okruga Santa Fe Huan Rios je otkrio: "Šerifova kancelarija potvrđuje da su dve osobe upucane na snimanju filma Rust. Direktorka fotografije Hejlina Hačins (42) i reditelj Džoel Souza (48) upucani su kada je opalio rekvizitni pištolj koji je koristio glumac i producent Alek Boldvin (68)", navedeno je u izveštaju šerifa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica.

    22. oktobar 2021 | 11:19

    Auuuu brate koji bedak za sve! Ne mogu da verujem!

  • Apachy

    22. oktobar 2021 | 12:18

    Ovde su krivci oni koji su mu dali pistolj jer on je samo glumac na setu. Na slican nacin su bili sina Bruce Lee,neko je ubacio prave metke na snimanju filma The Crow

  • Corka

    22. oktobar 2021 | 11:17

    Nego sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA