≫ 

Ova članica kraljevske porodice bi trebalo da nasledi nakit pokojne Dajane

Kao jedine unuke princeze Dajane, koju devojčice nisu imale priliku da upoznaju, upravo bi njima trebalo da pripadne čast da čuvaju uspomenu na baku

  • 0
Princeza Dajana Princeza Dajana / Foto: Tanjug/AP

Kao njena prva unuka, princeza Šarlot trebalo bi da bude naslednica jednog od najpoznatijih obeležja princeze Dajane - porodične tijare koju je nosila na venčanju sa Čarlsom, piše Cosmopolitan.

Naime, malena Šarlot (6) najverovatnije će naslediti većinu nakita iz bogate kolekcije njene pokojne bake, dok bi deo trebalo da pripadne i četveromesečnoj Lilibet. Kao jedine unuke princeze Dajane, koju devojčice nisu imale priliku da upoznaju, upravo bi njima trebalo da pripadne čast da čuvaju uspomenu na baku.

Izvori bliski dvoru tvrde kako će Šarlot moći da bira pojedine komade nakita, ali i da je nekoliko skupocenih stavljeno na stranu upravo za nju.

Tako bi, prema pisanju britanskih medija, Šarlot, čim bude dovoljno stara da je nosi, u nasleđe trebalo da dobije i poznatu Dajaninu tijaru od neprocenjive vrednosti.

Čuvena Spenserova tijara najpoznatiji je komad nakita koji je princeza Dajana nosila na dan svog venčanja 1981. godine, a ponela ju je i nekoliko puta nakon posebnog dana.

Iako su pojedini mediji tvrdili kako je Šarlot kraljevskoj porodici navodno "draža od Lilibet", te da je to razlog zašto će njoj ići većina nakita, istina je da je Šarlot starija od Lilibet i da samo zbog toga ima pravo prednosti.

Tijara se trenutno nalazi u posedu Dajaninog mlađeg brata Čarlsa.

- Princ Vilijam je blizak s ujakom, pa ga je već pitao hoće li jednog dana majčinu tijaru moći naslediti Šarlot. Vilijam je svestan da i njegov ujak ima ćerke, ali su se dogovorili su da će Dajanini najupečatljiviji komadi nakita ipak pripasti najstarijoj unuci - otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Spenserovu tijaru dizajnirao je Garrard 1930-ih, a nastala je korišćenjem drugih komada nakita koje je posedovala porodica Spenser.

Video: Komad kraljevske svadbene torte ide na aukciju: Košta čak 500 dolara! Da li želi neko da ga proba?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA