Povredili njenu privatnost, pa morali da plate: Megan na sudu dobila odštetu od 1.5 miliona funti

- Ovo je pobeda ne samo za mene, već za svakoga ko se ikada bojao zauzeti za sve ono što je ispravno - rekla je Megan

  • 0
Meghan Markle, Megan Markl Megan Markl; Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja Megan Markl (40) pobedila je britanski tabloid Mail on Sunday, čiji su izdavači pristali da se izvine i plate odštetu jer su joj narušili privatnost objavljivanjem privatnog pisma.

Meganin otac Tomas Markl (77) je dao tabloidu pismo na uvid, ali bez Meganinog pristanka ipak nisu smeli da objave njegov sadržaj.

- Ovo je pobeda ne samo za mene, već za svakoga ko se ikada bojao zauzeti za sve ono što je ispravno. Iako ova pobeda predstavlja presedan, ono što je najvažnije je da smo sada zajedno dovoljno hrabri da preoblikujemo tabloidnu industriju koja uslovljava ljude da budu okrutni i profitira od laži i boli koju stvaraju - rekla je Megan u izjavi, prenosi The Guardian.

Vojvotkinja je ovu pravnu bitku shvatila vrlo ozbiljno, želeći da se bori za sve one kojima su se dogodile slične povrede privatnosti.

- Sutra bi to mogli biti vi. Ove štetne prakse se ne događaju retko - one su svakodnevni neuspeh koji nas razdire, a svi zaslužujemo bolje - rekla je.

Objavili su i da je dogovorena novčana naknada između izdavača i vojvotkinje. Vojvotkinjini troškovi su pre nego što je Associated Newspapers uložio žalbu procenjeni na 1.500.000 funti (oko 210.000.000 dinara), ali ta brojka bi na kraju mogla biti i veća nakon ulaganja žalbe.

Video: Arči je danas napunio godinu dana, a kao poklon mu Megan čita priču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA