Oskarovku svi pamte po ulozi u filmu "Kum": Volela je samo jednom, a usvojila je dvoje dece

Nije menjala ni stil, ni glumu ni modu, već se prilagođavala ulogama koje je igrala

  • 1
Diane Keaton,  Dajana Kiton

Foto: Profimedia

Prva velika uloga i ona po kojoj se Dajan Kiton proslavila bila je u kultnom ostvarenju "Kum", u kojem je igrala Kej Adams-Korleone, suprugu slavnog Majkla Korleonea, koga je maestralno odigrao Al Paćino.

Nakon uloge u filmu "Kum", oskarovka je bila skeptična da li da prihvati da igra u drugom delu.

- Kada sam pročitala scenario, shvatila sam da ne mogu da odbijem - rekla je ona jednom prilikom.

Poznata po svom ekscentričnom ponašanju, Dajan Kiton je od sebe izgradila prepoznatljivu glumicu, koja retko sluša reditelje. Nije menjala ni stil, ni glumu ni modu, već se prilagođavala ulogama koje je igrala.

Dajan je brzo pronašla ljubav u zagrljaju jednog od najvećih holivudskih zavodnika, Vorena Bitija. Posle dve godine strastvene ljubavne veze sa čovekom koji je već slovio za neodoljivog, Voren Biti dao je Dajani ulogu u svom prvom rediteljskom filmu, u kojem će prvi put glumiti zajedno.

Dajan Kiton je imala nekoliko strastvenih ljubavnih veza sa poznatim holivudskim muškarcima, ali je sve počelo kada se prvi put zaljubila u poznatog njujorškog reditelja i pisca Vudija Alena. Upoznali su se kada je Kiton došla na probu za ulogu u njegovom filmu "Sviraj ponovo, Sem". Odmah posle probe otišli ​​su na večeru, a Vudi Alen je jednom prilikom izjavio da je potpuno zatečen njenim smislom za humor i da ga je to kod nje privuklo. Njihov odnos je bio kreativan, inspirisali su jedno drugo i imali su jaku intelektualnu vezu.

Najturbulentnija veza koju je doživela svakako je ona sa Al Paćinom. Par se upoznao na snimanju filma "Kum" i godinama su bili u vezi, iako su svako malo raskinuli i pomirili se. Navodno, prekinuli su ljubavnu romansu tek nakon završetka snimanja trećeg dela. Kiton je o njemu rekla:

- Tako je zabavan... Za mene ima najlepše lice. Mislim da je Voren prelep, ali Al Pačinovo lice je mmm... Ubitačno lice.

Kiton je nedavno rekla da veruje da su mnoge njene veze sa poznatim partnerima propale jer nije bila preterano zapovedna ili majčinska.

Usvojila je dvoje dece kada je napunila 50 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ništa

    9. januar 2022 | 02:19

    Lepo o njoj!Bar sto je usvojila to dvoje jadne dečice bez roditelja.Jedino dobro!Ni lepa,ni simpatična.Samo se smejala uvek kao lud na brašno! Jedini znak njene ličnosti!(i što je obožavali muškarci).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA