Procurio video sa kobnog seta, Boldvin objašnjava: "Vadim pištolj i bum, oni padaju na pod"

Glumac u sobi, nakon incidenta, objašnjava policijskim službenicima šta se tačno dogodilo.

  • 2

Na Jutjubu je objavljen snimak sa seta filma "Rust", nakon što je Alek Boldvin (64) 21. oktobra 2021. slučajno usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu (48), pomoću rekvizita tokom snimanja probne scene.

Objavljeni video na početku prikazuje kako policijski službenici trakama označavaju mesto nesreće dok glumac Boldvin zbunjeno stoji i sluša njihova uputstva.

- Pričaćemo sa svima koji se nalaze ovde. Osiguraćemo mesto događaja i prvo pomoći povređenima, oni su prioritet - rekao je službenik.

U sledećoj sceni prikazani su medicinski službenici koji dižu, najverovatnije, snimateljku Hačins sa poda crkve, gde se snimala kobna scena.

Sledi zatim video u kojem Alek Boldvin vežba scenu sa oružjem kojim je usmrtio Halinu. Na sebi ima kaubojsko odelo i šešir, a pištolj izvlači ispod jakne. Glumac u sobi, nakon incidenta, objašnjava policijskim službenicima šta se tačno dogodilo.

- Na probi nije trebalo biti ništa. Trebao je biti hladan pištolj bez metaka ili s lažnim, kozmetičkim mecima (ćorcima) - rekao je Boldvin, pa opisao kako je izgledao trenutak kada je usmrtio kolegicu:

- Ja polako vadim pištolj, okrećem se i bum. Ona pada na pod. Souza pada za njom. Svi vrište.

U bolničkoj sobi, izjavu je nakon incidenta dao i ranjeni reditelj Souza, koji u tom trenutku, kao što se može i čuti, nije znao šta se događa sa koleginicom Halinom.

- Čuo sam glasan prasak i pao. Osećao sam se kao da me neko udario u rame. Okrenuo sam se i vidio kako snimateljki Hačins ide krv iz leđa. Mislim da je metak prošao kroz nju i pogodio mene - rekao je Džoel.

Video-zapise izjava i scena koje su se odvijale nakon kobnog događaja na setu snimili su policijski službenici iz Santa Fe pomoću kamera koje, po službenoj dužnosti, nose na odori, a sada su ti snimci i pušteni u javnost.

Podsetimo, produkcija zadužena za film "Rust" nedavno je kažnjena sa 136.793 dolara zbog incidenta na snimanju.

Naime, u sredu 20. aprila ministarstvo okruga Novog Meksika objavilo je rezultate istrage incidenta na setu filma "Rust", koji je prošle godine potresao ceo ceo svet.

- Menadžment je pokazao ravnodušnost prema prepoznatim opasnostima povezanim sa upotrebom vatrenog oružja na snimanju - piše u saopštenju ministarstva.

- Naša istraga je pokazala da do ovog tragičnog incidenta ne bi nikad došlo da je LLC, produkcijska kuća Rusta, sledila standarde filmske industrije za sigurnost vatrenog oružja na setu - rekao je predstavnik ministarstva Džejms Keni i dodao:

- Ovo je veliki propust poslodavca koji nije bio u stanju da prepozna opasnosti i omogući sigurnost radnika.

Snimak sa seta na kojem Alek vežba s pištoljem pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA