Hrvati zgroženi: Tog "čovjeka" su nam izabrali da glumi Tuđmana

Zanimljivo je da je to jedna od retkih uloga u filmu koju je Spejsi dobio nakon optužbi za zlostavljanje

  • 6
Kevin Spacey, Kevin Spejsi Foto: Profimedia/AFP

Holivudski glumac Kevin Spejsi (62) optužen je za zlostavljanje trojice muškaraca u Velikoj Britaniji, a javnost je šokirana i zgrožena navodima o slavnom glumcu.

Razočarenje i nevericu osetio je i hrvatski deo publike, posebno zbog toga što je Spejsi tumačio lik Franja Tuđmana, u ostvarenju Jakova Sedlara "Bilo jednom u Hrvatskoj".

To što je glumio "oca nacije" mnogima je sada trn u oku, te se našao i komentar u hrvatskim medijima: "Tog čovjeka je Jakov Sedlar izabrao da glumi Tuđmana".

Kako su naveli, zanimljivo je da je to jedna od retkih uloga u filmu koju je Spejsi dobio nakon optužbi za zlostavljanje, a čija je premijera održana početkom meseca. Dovodi se u pitanje da li se radi o Sedlarovoj neupućenosti ili namernoj provokaciji i srozavanju ugleda predsednika Tuđmana.

Podsetimo, nakon pregleda dokaza koje je policija prikupila u istrazi, poznati glumac optužen je za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca, prenosi BBC.

- Odobrena je kaznena prijava protiv Kevina Spejsija (62) po četiri tačke optužnice za seksualni napad protiv trojice muškaraca. Takođe je optužen za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka. Optužbe su usledile nakon pregleda dokaza koje je prikupila policija u istrazi - rekao je državni tužilac, gospođa Rouzmeri Ainsli.

- Tužilaštvo podseća sve zainteresovane da je kazneni postupak protiv gospodina Spejsija aktivan i da on ima pravo na pošteno suđenje - dodala je.

Inače, za neprimereno ponašanje optuživali su ga i saradnici sa seta serije "Kuća od karata" u kojoj je nakon optužbi izgubio glavnu ulogu, a producentima iste serije morao je da isplati 31 milion dolara odštete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA