Bijonse stihom uvredila osobe s invaliditetom: Fanovi je napali, ona odlučila da zameni reči

Novi album sadrži pesmu čiji je tekst razljutio obožavaoce, jer su se osetili prozvanim osobe sa invaliditetom

  • 0

R'n'b zvezda Bijonse razbesnela je fanove zbog pesme "Heated" u kojoj je, mnogi smatraju, uvredila osobe sa invaliditetom. 

Novi album "Renesansa" sadrži jednu numeru čiji je tekst razljutio obožavaoce. Radi se o pesmi "Heated", preciznije o stihu "Spazzin on that ass, spaz on that ass", što bi otprilike značilo "grčim se na toj gu*i", pritom aludirajući na spastičnost. Time se, navode, degradiraju osobe koje imaju cerebralnu paralizu.

Izraz se smatra uvredljivijim u Velikoj Britaniji nego u SAD, pa su tako mnogi obožavatelji tražili od Bijonse da izbaci stih iz svoje nove pesme.

Takođe se i nekolicina aktivista na društvenim mrežama izjasnila da su protiv pesme koja koristi takav izraz.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Beyoncé (@beyonce)

- Dakle, Bijonse takođe koristi izraz "spaz" u svojoj novoj pesmi? Zar nismo ništa naučili? Bijonse je koristila reč "spaz" u svojoj novoj pesmi "Heated". Meni, zajednici osoba s invaliditetom i napretku koji smo pokušali da postignemo s Lajzo, to je kao šamar - neki su od komentara.

Inače, iako je u kontekstu Bijonsine pesme ta reč imala drugačije značenje, odlučila je da ponovno snimi istu, ali s drugim rečima.

Njen izdavač je rekao za "BBC" da ove reči nisu korišćene s namjerom da ikoga povrede, te da će ih zameniti, ali nije otkrio kada.

Nedavno je američka muzičarka Lajzo prozvana zbog korišćenja iste uvrede u jednoj od svojih novih pesama. Nakon što su je kritikovali na internetu zbog uključivanja te reči, Lajzo je ponovo uredila pesmu i dala izjavu u kojoj je rekla da nikada ne želi da promoviše pogrdni jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA