Hju Hefner je platio 75.000 dolara da bude sahranjen kraj ove slavne holivudske glumice

Odluku je doneo 2009. godine

  • 2
Karissa, Kristina Shannon, Hugh Hefner, Karisa i Kristina Šenon, Hju Hefner Foto: Profimedia/Jon Vidar / Zuma Press

Hju Hefner je pred smrt platio 75.000 dolara da bude sahranjen pored holivudske zvezde Merilin Monro, uprkos činjenici da se par nikada nije sreo.

Međutim, iako je nije upoznao, Hefner je učinio Merilin ikonom Plejboja nakon što je kupio nekoliko njenih golih fotografija koje je pristala da snimi kada joj je nedostajalo novca.

Kasnije, kada je Merilin bila jedna od najvećih i najprepoznatljivijih zvezda na svetu, Hefner je objavio fotografije u časopisu, a da nije rekao glumici, koja je kasnije rekla da je morala da kupi časopis da bi se sama uverila.

Hefner je umro u septembru 2017, a njegovi ostaci se nalaze u kripti na groblju Memorijalnog parka braće Pirs Vestvud Vilidž u Los Anđelesu. Odmah do nje nalazi se grob Merilin, koja je umrla 1962. godine sa samo 36 godina. Hefner je doneo odluku da bude sahranjen pored Merilin godinama ranije, kada je za Los Anđeles tajms 2009. rekao: „Verujem u simbolične stvari.

Merilin je platila samo 50 dolara za fotografije Potvrdio je i da je platio 75.000 dolara da bi seo pored glumice, što je razbesnelo feministkinje koje su istakle da je Hefner objavio njene golišave fotografije bez njenog pristanka i da joj nije dao ni novčića.

U stvari, kada je pristala da se fotografiše 1949. godine, za njih je plaćena samo 50 dolara, a zatim je zamolila fotografa da pokuša da ih snimi kako ne bi bila prepoznatljiva.

Hefner je kasnije platio 500 dolara za njih i objavio ih na centralnom mestu u prvom časopisu Plaiboi.

Godine 2011, Hefner je rekao Piersu Morganu:

- Ona je zapravo bila na času glume mog brata u Njujorku. Ali realnost je da je nikada nisam sreo. Jednom sam razgovarao sa njom telefonom, ali je nikada nisam sreo. Ona je, nažalost, otišla , pre nego što sam došao ovde - priznao je.

Video: Oduvali Merlinku: Prsata starleta izigravala veliku zvezdu dok nisu pojačali ventilator

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA