• 0

Poništeno suđenje glumcu za zlostavljanje: Porota ne može da se odluči da li je Deni Masterson kriv

Masterson je, naime, bio optužen u tri tačke za silovanje zbog incidenata koji su se dogodili između 2001. i 2003. godine, a uključivali su tri optuženika

  • 0
Deni masterson

Foto: Profimedia

Poznati glumac Deni Masterson, kog je publika imala prilike da gleda u popularnoj seriji "Vesele sedamdesete", završio je na sudu zbog slučaja silovanja, a sada je sudija poništio suđenje, s obzirom na to da porota nije mogla da donese odluku o tome da li je glumac nevin ili kriv.

Masterson je, naime, bio optužen u tri tačke za silovanje zbog incidenata koji su se dogodili između 2001. i 2003. godine, a uključivali su tri optuženika.

Kako piše NY Post, tokom petonedeljnog suđenja, porotnici su čuli svedočenje jedne žene koja je rekla da je mislila da će "umreti" kada ju je bivša zvezda serije "Vesele sedamdesete" ("That ‘70s Show") davila i silovala u aprilu 2003. godine.

Nakon poništenja suđenja, tužioci sada moraju da donesu odluku o tome hoće li ponovo suditi Mastersonu, a tu odluku moraju da donesu do marta 2023. Iako sajentologija nije bila spominjana i osuđivana tokom suđenja, žrtve, koje su bile pripadnici te religije u vreme incidenata, svedočile su o strahu i otuđenosti koje su osećale prijavljujući Mastersona, istaknutog člana spomenute crkve. Navodne žrtve takođe su tvrdile da verski običaji koje su sledili u to vreme nisu im dopuštali da pomisle da su incidenti bili zaista silovanje.

Džen B. je rekla da je mislila da će "umreti". Takođe, rekla je da je nakon incidenta dobila izbor: ili da potpiše ugovor o tajnosti od 400 hiljada dolara ili da rizikuje da bude izopštena iz sajentologije, svoje porodice i prijatelja.

Krisi B, još jedna tužiteljka koja je bila glumčeva bivša devojka, rekla je porotnicima da je upoznala Mastersona na zabavi 1996, kada je tek napunila 18 godina. Otprilike godinu dana nakon veze, rekla je da je Masterson postao emocionalni i seksualni zlostavljač.

Rekla je da ju je Masterson dva puta silovao u kući u Holivud Hilsu, koju su delili 2001. Tokom jednog od incidenata, Krisi B. je izjavila da se probudila, a on je celom težinom bio na njoj. Uprkos vrištanju i protivljenju, Krisi B. je rekla da je Masterson nastavio da je siluje.

Mastersonovi branitelji tvrdili su da su troj tužitelja promenili svoje priče tokom godina i doveli u pitanje motiv i karakter navodnih žrtava. Branitelj Filip Koen rekao je da su, uprkos ponovljenim upozorenjima istražitelja losanđeleske policije, trojica tužitelja razgovarala jedan s drugim i već "kontaminirali" slučaj razmenom detalja o svojim susretima s Mastersonom.

Takođe im je postavljao pitanja koja su dovela do toga da su tužitelji protivrečili sami sebi. Doduše, sam Masterson nije svedočio tokom suđenja.

Koen je istakao kako su tužitelji njegova klijenta opisali kao "zastrašujuće, nasilno čudovište", ali je i njegova bivša devojka priznala na suđenju da je svojevoljno imala seks s njim nakon navodnog silovanja. U svojoj završnoj reči, Koen je osudio optužbe kao “kontrodiktornosti i izmišljotine".

- Ključ ovog slučaja nije vreme kada su ga prijavili, već ono što su rekli kada su prijavili, što su rekli nakon što su to prijavili i što su rekli na suđenju - rekao je Koen.

Takođe je tvrdio da su sajentologiju koristili kao žrtveno jagnje, nazivajući je "izgovorom".

- Kada se neko nečega nije setio ili mu neko protivreči, to je postala sajentologija - zaključio je Koen.

Video: Manijak Vajnstin hrkao tokom izricanja presude, osuđen na 23 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok