Amber Herd želi ponovo na sud s Depom: Smatra da joj je učinjena nepravda

Glumica je žalbu podnela iz razloga što apsolutno smatra da je suđenje bilo nepravedno, jer kako je rekla, u postupku nisu korišćene njene beleške u kojima je pisala kako ju je tačno Dep zlostavljao

  • 1
Amber Herd i Džoni Dep

Foto: Tanjug/AP

Advokati glumice Amber Herd podneli su žalbu sudu u Vidžiniji tražeći poništenje odluke ili potpuno novo suđenje u sada već dobro poznatom slučaju za klevetu protiv njenog bivšeg supruga Džonija Depa, koji je neslavno izgubila početkom juna ove godine.

Glumica je žalbu podnela iz razloga što apsolutno smatra da je suđenje bilo nepravedno, jer kako je rekla, u postupku nisu korišćene njene beleške u kojima je pisala kako ju je tačno Dep zlostavljao.

Naime, pomenuti spisi odbačeni su od strane sudije Penija Askaratea.

U junu je donesena presuda kojom je holivudski glumac dobio 10,35 miliona dolara odštete nakon što je njegov advokatski tim uspešno utvrdio da je članak njegove tadašnje supruge u „Vašington Postu", putem koga je optužila Džonija za porodično nasilje, bio klevetnički. Iako tada Herdova njega nije imenovala u članku, bilo je očito na koga je mislila.

Njeni advokati su krajem novembra dovršili dokument na 68 stranica u kom piše da je sud nepropisno sprečio porotu da razmotri nekoliko slučajeva u kojima je prijavila zlostavljanje od strane zvezde filmova "Pirati sa Kariba".

- Ako se odluka ne poništi, ona će stručnjacima i drugim žrtvama zlostavljanja otežati da dokažu navode o zlostavljanju i verovatno ih odvratiti od istupanja - piše tim advokata i dodaje da će ovakva presuda zasigurno imati "jeziv učinak" na druge žene koje žele da progovore o zlostavljanju.

- Ovaj slučaj takođe nikada nije trebalo da ide na ponovno suđenje, jer je drugi sud već zaključio da je glumac zlostavljao Amber u više navrata - napisali su glumičini advokati, aludirajući na presudu Vrhovnog suda Ujedinjenog Kraljevstva.

Njen pravni tim, koji se sada sastoji od potpuno drugačijeg skupa advokata od onih koji su je zastupali tokom suđenja koje je pratio svet, takođe je tvrdio da se suđenje koje se održalo u Virdžiniji trebalo da se održi u Kaliforniji - gde je popularni par nekada živeo.

Interesantno je da su se na slučaj žalili i advokati američkog glumca, tvrdeći da je tačka optužnice za klevetu protiv Herdove za koju je glumac osuđen "pogrešna". Njegovi su advokati u svom izveštaju naveli da je "presuda porote za sve tri klevetničke izjave navedene u njegovoj tužbi njega u potpunosti opravdala i vratila mu ugled".

Video: Džoni Dep ponosan zbog ordena: Voleo bih da moj novi početak bude ovde u Srbiji, ako me prihvatate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dekika

    6. decembar 2022 | 00:32

    Ovo kao ja u svadji sa zenom, pa me ona uvek pobedi ali se ja setim posle dva dana sta sam jos mogao da kazem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA