Da li je Džek mogao da preživi? Džejms Kameron rekreirao kultnu scenu iz "Titanika" i testirao teoriju

U sceni nakon što je brod potonuo, Rouz se popela na vrata koja su plutala po vodi, dok Džeka nije uspeo da se spasi

  • 0
James Cameron, Džejms Kameron Foto: Tanjug/AP, Youtube/Industry Facts

Reditelj Džejms Kameron (68) zaslužan je za jedan od najpoznatijih filmova ikad, 'Titanik" iz 1997. godine. 

Glavne uloge u filmu imali su Leonardo DiKaprio (48), koji je tumačio lik Džeka, kao i Kejt Vinslet (47) u ulozi Rouz. U sceni nakon što je brod potonuo, Rouz se popela na vrata koja su plutala po vodi, dok Džek nije uspeo da se spasi.

U poslednje vreme na društvenim mrežama kruži teorija da je Džek mogao da spasi svoj život jer je imao dovoljno mesta pored Rouz.

Džejms se u javnosti često susreće s pitanjima o teoriji, pa je odlučio da testira tu istu u emisiji 'Titanic: 25 Years Later With James Cameron".

Džejms Kameron Printskrin: Tviter/ Good Morning America

Uz naučnike, Džejms je rekreirao poznatu scenu iz filma, te testirao četiri različita scenarija na kojima je Džek uspeo da se popne na vrata.

U prvom scenariju, oboje su se popeli na splav, ali su uronili u ledenu vodu. Nakon toga su "glumce" postavili u položaj gde im je iznad vode podignut gornji deo tiela, kao i vitalni organi, pa su se time povećale njihove šanse za preživljavanje.

Kao poslednji test, glumci su izveli sve fizički naporne radnje kroz koje su Džek i Rouz prolazili pre nego što su uopšte pronašli vrata. Uključili su i scenu u kojoj je drugi putnik hteo da iskoristi Rouz kao pomoć u plutanju. Dodali su i dodatan trenutak, koji se nije dogodio u filmu, a u kojem je Rouz dala Džeku prsluk za spasavanje.

Džejms Kameron Printskrin: Tviter/ Good Morning America

- Da smo tako napravili, mogao je izdržati dok čamac za spasavanje ne stigne tamo. Džek je možda i preživeo, ali tu postoji mnogo varijabli. Mislim da je njegov proces razmišljanja bio: "Neću učiniti niti jednu stvar koja će ugroziti nju". I to je u potpunosti njegov karakter - rekao je Kameron nakon testiranja.

Video: Oženi se Dikaprio!? Ili ipak ne...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA