Vreme čitanja: oko 1 min.

Povučena optužba protiv Aleka Boldvina: Glumac bi mogao da izbegne zatvor

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glumac bi mogao da dobije i manju kaznu pa čak i da bude pušten na uslovnu slobodu.

  • 2
Alek Boldvin

Foto: Tanjug/AP

Tužilaštvo Novog Meksika odbacilo je optužbu protiv Aleka Boldvina za korišćenje vatrenog oružja, što znači da će izbeći najveću kaznu koja mu je pretila zbog smrti snimateljke Haline Hačins, u koju je pucao u oktobru 2021. na snimanju filma "Rust", piše TMZ.

Prema toj optužbi, Boldvinu je pretila kazna zatvora od pet godina, minimum. Nakon povlačenja optužbe ostaje na snazi optužnica za ubistvo iz nehata za koje se predviđa kazna od 18 meseci zatvora i novčana odšteta od 5.000 dolara. 

TMZ navodi da bi glumac mogao da dobije i manju kaznu pa čak i da bude pušten na uslovnu slobodu.

Do preokreta je došlo nakon što je glumčev advokat uzvratio tužbom ističući da je glumac optužen prema zakonu koji nije na snazi. U vreme pucnjave na snimanju filma "Rust" primenjivao se zakon čije odredbe nalažu da se neko može optužiti za upotrebu vatrenog oružja samo ako je to oružje bilo izloženo sa namerom zastrašivanja ili povređivanja određene osobe, što nije bio slučaj sa Boldvinom.

Iz nekog razloga tužilaštvo je smatralo da se može primeniti amandman koji ne zahteva takvu namenu, a koji je donet sedam meseci nakon tragedije, piše TMZ.

Podsetimo, protiv Aleka Boldvina podignute su prošlog meseca dve optužbe, za ubistvo iz nehata i upotrebu vatrenog oružja. Kada se doda ova druga optužnica, to znatno utiče na visinu kazne.

Iste optužbe podignute su i protiv Hane Gutijarez Rid, koja je bila zadužena za rekvizite na setu. I ona i Boldvin negiraju krivicu. Oni se neće teretiti za ranjavanje reditelja Danijela Souze, iako je pogođen istim metkom kojim je upucana Halina Hačins.

 

Video: Šta se sve desilo u trenutku kada je Alek Boldvin ubio koleginicu: Saslušanje glumca i jeziva scena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.z

    20. februar 2023 | 20:50

    Verovao sam u postojanje nekog državnog uredjenja u kojem se poštuju ZAKONI koji teže nekakvoj pravdi mada mi je jasno da je nikada ne mogu dostići jer je to subjektivni osećaj. Medjutim ovo je tipičan dokaz da se pravo i pravda povijaju pred snagom NOVCA i "POZNATIH" LIČNOSTI tako da sva ova dešavanja u svetu pokazuju do kakvog smo DNA DOŠLI - u prevodu SVE JE NA PRODAJU I SVE SE KUPUJE. Definitivno je potreban jedan veliki RESET jer ako je NOVAC (bezvredan papir koje države štampaju kako bi držale svoje podanike u anesteziji) ključ za sva vrata u ogromnom smo problemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA