Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bio je najtužnija osoba koju sam ikada sreo": Poznati glumac o pokojnog prijatelju Robinu Vilijamsu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sem Nil se teško pomirio sa Robinovom dijagnozom

  • 0
Sam Neill i Robin Williams Foto: Profimedia Adria Salido Zarco/SIPA/Shutterstock Editorial / LNJ/SOLARPIX

U nedavno objavljenom književnom prvencu "Da li sam ti ovo ikada rekao?" Novozelandski glumac Sem Nil prisetio se svog kolege Robina Vilijamsa.

On je, između ostalog, istakao da ga nema već devet godina, otkako je izvršio samoubistvo, ali mu i danas nedostaju njihovi razgovori koje su vodili na snimanju naučno-fantastičnog filma „ Dvastogodišnji čovek” u kojem su igrali glavne uloge.

Već 1998. godine, kada je film sniman, "prepoznali" su se po sličnom načinu razmišljanja i humoru, pa su ostali prijatelji do Vilijamsove tragične smrti.

Dobitnik Oskara za sporednu ulogu u filmu „Dobar Vil Hanting” već se borio sa depresijom, a Sem Nil se teško pomirio sa njom.

- Bio je najtužnija osoba koju sam ikada sreo. Bio je poznat, bio je bogat, ljudi su ga voleli, deca su mu bila sjajna, svet je bio njegova igračka. Pa ipak, bilo mi ga je žao više nego što se rečima može opisati -  napisao je u svojoj knjizi 75-godišnji glumac rođen u Irskoj, koji se kasnije sa porodicom preselio na Novi Zeland i prihvatio ga kao svoju domovinu.

- Bio je neodoljiv, nečuven, nezaustavljiv, gigantski smešan - otkrio je on i dodao:

- Činilo se da su iz njega curile smešne stvari. Svi oko njega su bili srećni, svi smo prštali od smeha, ali se u isto vreme osećao taj mračni prostor u njemu - piše zvezda franšize "Park iz doba Jure".

Kasnije se ispostavilo da je Vilijamsu pogrešno dijagnostifikovana Parkinsonova bolest tri meseca pre samoubistva u avgustu 2014, u 63. godini, piše Dejli mejl.

U stvari, patio je od demencije Levijevog tela, koja se često meša sa Parkinsonovom bolešću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA