Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove poznate ličnosti nisu došle na krunisanje kralja Čarlsa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok su jedni izabrali da ne dođu, drugi nisu bili ni pozvani

  • 2
Poznate licnosti nisu dosle na krunisanje Foto: Tanjug/AP, anet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia, Stefan Rousseau / PA Images / Profimedia

Čarls je krunisan u Vestminsterskoj opatiji,  ali neka poznata imena nisu se pojavila na istorijskom događaju za Veliku Britaniju.

Dok su jedni izabrali da ne dođu, drugi nisu bili ni pozvani.

Megan Markl Megan Markl Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Meghan Markle

Princ Hari je otputovao iz Kalifornije da prisustvuje krunisanju, ali njegova supruga Megan Markl nije pošla sa njim. U Americi je ostala sa trogodišnjim Arčijem i jednogodišnjom Lilibet, a za njeno odsustvo postoji niz navodnih razloga. Dejli telegraf je naveo da je jedna od njih bila njena želja da proslavi Arčijev četvrti rođendan, koji pada na dan njegovog krunisanja.

Novine su takođe objavile da je odlučila da se kloni jer nije dobila zadovoljavajući odgovor na pismo koje je poslala kralju u kome je izrazila zabrinutost zbog nesvesne pristrasnosti u kraljevskoj porodici.

Sara Ferguson

Čarlsova bivša snaja i bivša supruga princa Endrua Sara Ferguson nije prisustvovala ceremoniji krunisanja. Ferguson i princ Endrju su razvedeni od 1996. godine, ali Ferguson i dalje nosi titulu vojvotkinje od Jorka. Ona takođe još uvek živi sa princom Endrjuom u Kraljevskoj loži, koji je nedavno zamoljen da ode.

Erl Spenser

Brat princeze Dajane Erl Spenser rekao je u februaru da ne očekuje da će biti pozvan na krunisanje. Na pitanje da li će mu biti odobreno mesto na događaju, rekao je za podkast Off Air... sa Džejn Garvi i Fi Glover: "Ne verujem, mislim da dolazi samo oko dve hiljade ljudi." Rekao je i da će tog dana razmišljati o svojoj pokojnoj sestri, koja je umrla u 36. godini u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Dajanine sestre Sara Mekorkodejl, koja je nakratko izlazila s kraljem Čarlsom, i Džejn Felouz takođe nisu prisustvovale službi u Vestminsterskoj opatiji.

Adele Gremi nagrada Foto: Tanjug/AP

Adel

I ona je odbila da nastupi na krunisanju, a razlog nije saopšten. Adel je navodno odustala od nastupa na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete II. prošle godine zbog problema sa gustim rasporedom.

Elton John

Sir Elton Džon ima dugogodišnju vezu sa kraljevskom porodicom. Poznato je da je bio blizak sa princezom Dajanom, bivšom ženom kralja Čarlsa, a poznato je i da je blizak sa Harijem i Megan. Izveštaji navode da je pevač pozvan da nastupi na krunisanju, ali je njegov tim potvrdio da je odbio zbog zauzetosti.

(Telegraf.rs)

Video: Okupljeni ljudi ustali kada je krenula sa intoniranjem himna "Bože, čuvaj kralja" pred krunisanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA