Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi muž ju je nakon razvoda ostavio s 36 centi, a drugi joj dao bubreg: Ovo su detalji iz života Tine Tarner

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa Ajkom se venčala 1962. godine, a on je tokom brakorazvodne parnice 1977. tvrdio kako njih dvoje nikad nisu bili u zakonitom braku

  • 0
Tina Tarner, Tina Turner Foto: Tanjug/AP

Pevačica Tina Tarner preminula je danas u 83. godini, u svom domu u blizini Ciriha, potvrdio je njen portparol. 

Rokenrol zvezda rođena 1939. godine u Tenesiju kao Ana Mej Bulok, u porodici zemljoradnika.

- Sećam se da sam kao mala brala pamuk sa svojom porodicom - rekla je Tina ranije.

Njen otac Flojd Ričard Bulok zarađivao je za hleb radeći na farmi. Brak njenih roditelja nije bio srećan, majka Zelma Prisila trpela je nasilje, a pevačica se zbog toga u mladosti često osećala "kao neželjeno i nevoljeno dete".

Počela je da peva još kao tinejdžerka, a nakon što se preselila u Sent Luis, postala je deo lokalne bluz scene.

Tada je, na koncertu benda Kings of Rhythm, upoznala Ajka Tarnera, a 1956. godine počela je i da nastupa s njim pod umetničkim imenom Tina Tarner.

Zbog zadivljujuće pojave na pozornici vrlo brzo postala je i središnji deo njihovog šoua.

Dvojac je 1960. snimio singl "A Fool in Love", koji ih je lansirao među zvezde.

Par se venčao 1962. godine, a Ajk je tokom brakorazvodne parnice 1977. tvrdio kako njih dvoje nikad nisu bili u zakonitom braku.

Nakon svađe uoči nastupa u Dalasu 1976. godine, Tina je napustila Ajka koji ju je ostavio s, ni manje ni više nego 36 centi i kreditnom karticom za benzinsku stanicu.

Sledećih nekoliko meseci Tina se skriva od Ajka odsedajući kod prijatelja.

Razvod je bio gotov 1978. godine, a Tina je bivšeg supruga, koji je bio zavisan o kokainu, optužila za višegodišnje fizičko zlostavljanje i neveru.

Nakon niza gostovanja na albumima drugih izvođača, muzička zvezda je 1984. godine objavila debitantski solo album "Private Dancer", koji je doživeo globalni kritički i komercijalni trijumf, prodao se u više od 20 miliona primeraka širom sveta, a dobila je i tri nagrade Grammy.

Novi uspeh Tarner je ostvarila ulogom u filmu "Mad Max Beyond Thunderdome" iz 1985. godine.

Pevačica je 2013. postala švajcarska državljanka, a nedugo nakon toga odrekla se američkog državljanstva.

Ajk i Tina primljeni su u Rock and Roll Kuću slavnih 1991. godine, ona je 2018. dobila nagradu Grammy za životno delo, a 2021. primljena je u Rock and Roll Kuću slavnih i kao solo izvođačica.

Nakon turbulentnog braka sa Ajkom, Tina je 1986. novu ljubav pronašla s nemačkim muzičkim direktorom Ervinom Bahom (67).

Isprva prijatelji, počeli su izlaziti kasnije te godine. Nakon 27 godina veze, 2013. godine, venčali su se na civilnoj ceremoniji u Švajcarskoj.

Pevačica je u memoarima "My Love Story" iz 2018. otkrila kako je tri nedelje nakon venčanja s Bahom doživela moždani udar nakon kojeg je morala ponovno da uči da hoda. Godine 2016. dijagnostifikovan joj je rak creva, a zatim su počeli da joj otkazuju bubrezi. Tad joj je suprug spasio život donirajući joj organ. Tarner je operaciju presađivanja bubrega imala 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Odlazak kraljice rokenrola: Buran život i karijera od 60 godina Tine Tarner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA