Vreme čitanja: oko 1 min.

"Želim da iskorenim AIDS do 2030. godine": Elton Džon donirao 125 miliona dolara u borbi protiv bolesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fond će podržati pristup prevenciji i lečenju HIV-a za više od miloun ljudi, uključujući omogućavanje pristupa testovima, antiretrovirusnim terapijama i preventivnom lečenju HIV-a pre izlaganja

  • 3
Elton Džon Foto: OConnor-Arroyo/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Britanski pevač Elton Džon rekao je da je moguće i izvodljivo iskoreniti AIDS do 2030. godine, a njegova humanitarna organizacija pokrenula je novu inicijativu.

Fondacija Eltona Džona za borbu protiv AIDS-a danas je pokrenula trogodišnji fond, vredan 125 miliona dolara za borbu protiv sve veće stope zaraze HIV-om u ranjivim zajednicama.

Govoreći o Rocket Fondu za Good Morning America, pevač je rekao:

- Imamo još posla, ali zato ovo pokrećem, stvarno želimo okončati situaciju s AIDS-om do 2030. godine, mislimo da je to moguće i izvodljivo, pa samo želimo da idemo dalje.

Fond će podržati pristup prevenciji i lečenju HIV-a za više od miloun ljudi, uključujući omogućavanje pristupa testovima, antiretrovirusnim terapijama i preventivnom lečenju HIV-a pre izlaganja.

Džon je takođe pokrenuo "Let Your Inner Elton Out", koji podstiče ljude da podignu svest o AIDS-u i HIV-u na društvenim mrežama spominjanjem 76-godišnje megazvezde.

- Poruka je, hajde, "Let Your Inner Elton Out", hajde da prikupimo novac, završimo s ovim. Izazvaću neke svoje prijatelje... Izazvaću Mihaelu Džej Rodrigez, Nila Patrika Harisa i JoJo Sivu da vidim šta će da smisle - rekao je, piše "Index.hr".

Svetski poznati pevač govorio je i o svojoj turneji Farewell Yellow Brick Road.

- Biće emotivno, ali ne razmišljam o tome. Samo sam koncentrisan na to da napravim sledeći najbolji nastup koji mogu.

Završni koncert trebalo bi da se održi u Stokholmu, u Švedskoj, sledeći mesec.

- Moji sinovi biće na završnom koncertu. Biće to sjajna prilika i ko zna kakav će to biti osećaj.

Prethodno je potvrdio da će ovo definitivno biti njegova poslednja turneja, napomenuvši da će održati gotovo 350 koncerata samo na ovoj turneji.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Šulić o 2Chellos-u, Eltonu Džonu i Šabanu: "Do uspeha se ne dolazi preko noći"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA