Vreme čitanja: oko 2 min.

ISPRAVKA: Mlada influenserka nije umrla u 14. godini, reč je o dezinformaciji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reč je o lažnoj objavi

  • 1
Lil Tay Taj Foto: Instagram/liltay

Na portalu Telegraf je 9. avgusta 2023. godine objavljeno da je influenserka i reperka Lil Tej umrla u 14. godini. Ovo, kako se ispostavilo, nije bila istina, pošto je kasnije objavljeno da je bila reč o lažnoj objavi na njenom zvaničnom nalogu koji je bio hakovan. 

U ovom tekstu su ispravljeni naslov i netačni navodi, na osnovu analize objavljene na fact-checking portalu Raskrinkavanje.ba. 

U objavi koja je prvobitno objavljena na zvaničnom nalogu influenserke napisano je bilo sledeće:

"Teška srca prenosimo razornu vest o iznenadnoj i tragičnoj smrti naše voljene Kler. Nemamo reči da izrazimo nepodnošljiv gubitak i neopisivi bol. Ovaj ishod je bio potpuno neočekivan i sve nas je ostavio u šoku. Smrt njenog brata dodaje još više nezamislive dubine našoj tuzi. Tokom ovog vremena ogromne tuge, ljubazno molimo za privatnost dok žalimo zbog ovog ogromnog gubitka, jer su okolnosti oko smrti Kler i njenog brata još uvek pod istragom. Kler će zauvek ostati u našim srcima, njeno odsustvo ostavlja nezamenljivu prazninu koju će osetiti svi koji su je poznavali i voleli".

Ipak, Lil Tej je potvrdila da je živa. Ona je posle nekoliko dana progovorila kako bi demantovala glasine da su ona i njen brat i sestra preminuli, tvrdeći da je njen Instagram nalog bio "hakovan".

- Želim da jasno stavim do znanja da smo moj brat i ja bezbedni i živi, ali sam potpuno slomljenog srca i borim se da nađem prave reči da izgovorim - rekla je Lil Tej danas za TMZ, nakon više od 24 sata nakon što su se prvi put pojavile vesti o njenoj navodnoj smrti.

- Bila su to veoma traumatična 24 sata. Juče sam ceo dan bio bombardovana beskrajnim srceparajućim i plačnim telefonskim pozivima voljenih osoba dok sam pokušavala da sredim ovaj nered - dodala je ona za tamošnje medije.

Podsetimo, Lil Tej je poreklom iz Kanade, ali se preselila u Los Anđeles, stekla je viralnu slavu na Jutjubu i društvenim mrežama nakon što je počela da postavlja video snimke 2017. godine sa samo devet godina.

Njeni kontroverzni video snimci prikazivali su je kako psuje, vređa ljude, baca gomile novca, pa čak i počinje tuče.

Ali, uprkos kritikama, Lil Tai je brzo prikupila više od 3,3 miliona pratilaca samo na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA