Vreme čitanja: oko 2 min.

Slavna manekenka priznala svetu da se bori sa opakom bolešću: Uklonjene joj obe dojke

Vreme čitanja: oko 2 min.

Linda je opisala kada je prvi put dijagnostikovan

  • 0
Linda Evangelista Evanđelista Foto: Zeppelinphoto / Profimedia

Slavna manekenka Linda Evanđelista otkrila je da se potajno bori sa rakom u 58. godini.

Kanadska kraljica modne piste i majka takođe je otkrila da je već imala dvostruku mastektomiju kada joj je prvi put dijagnostikovan rak dojke u decembru 2018.

Bila je jedan od pet supermodela koji su se pojavili na ikoničkoj naslovnici Vogue-a koja je najavljena kao „izvod iz matične knjige rođenih” supermodela.

Posle operacije, hemoterapije i radioterapije za najnoviji tumor, rečeno joj je da je njena prognoza "dobra, ali ne i odlična" i dodala:

- Postoji šansa da se vrati. Znam da sam jednom nogom u grobu, ali potpuno sam u slavlju - rekla je ona u razgovoru za strane medije.

Linda Evanđelista, Sindi Kraford, Naomi Kembel Naomi Campbell i Kristi Tarlington Foto: Paul Massey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Linda je opisala kada je prvi put dijagnostikovan.

- Otkriveno je na mom godišnjem mamografu. Marže nisu bile dobre, a zbog drugih zdravstvenih faktora, bez oklevanja, jer sam želela da sve ostavim iza sebe i da ne moram da se bavim ovim, odlučila sam se za bilateralnu mastektomiju - rekla je i dodala:

- Misleći da sam dobra i spremna za život i da me rak dojke neće ubiti.

Ali u julu prošle godine pronašla je kvržicu na grudima i uradila je magnetnu rezonancu i biopsiju koja je otkrila da ima rak u prsnom mišiću.

Rekla je svom hirurgu da uradi sve što je potrebno.

- Ne želim da izgleda lepo. Želim da iskopate. Želim da vidim rupu u grudima kada završite. Da li me razumete? Ne želim da umrem od ovoga - rekla je ona u svojoj ispovesti.

Linda Evangelista Evanđelista Foto: Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia

Objasnila je kako je tada započela kurs radioterapije i hemoterapije.

- Upravo sam ušla u ovaj način rada koji znam kako da radim—samo uradi ono što moraš da uradiš i prođi kroz to. I to sam uradio - istakla je i dodala:

- Prećutala sam to. Samo šačica ljudi je znala. I jednostavno nisam od onih koji moraju sve da dele - iskrena je ona dodavši:

- Mislila sam u sebi, podeliću ovo jednog dana, ali dok prolazim kroz to, apsolutno ne - priznala je.

Podsetimo, Linda, koja ima 16-godišnjeg sina Avgustina Džejmsa sa francuskim milijarderom Fransoa-Anrijem Pinoom, bila je jedan od najvećih supermodela devedesetih.

Poznato je njena izjava kada je rekla da neće ustati iz kreveta za manje od 10.000 dolara, a upravo ovaj komentar izazvao je salvu negativnih komentara.

Lindina nova zdravstvena bomba dolazi samo dve godine nakon što je otkrila da je ostala unakažena procedurom za uklanjanje masti kroz koju je prošla i koja je zapravo dovela do njenog nagomilavanja težine - u obliku tvrdih mrlja masti koje se ne mogu ukloniti.

Linda je bila jedan od pet supermodela koji su se pojavili na ikoničkoj naslovnici Voga koja je najavljena kao "izvod iz matične knjige rođenih" supermodela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA