Vreme čitanja: oko 1 min.

Šakira kažnjena sa 7,3 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šakira je svojoj izjavi osudila španske vlasti zbog gonjenja

  • 2
Šakira Shakira suđenje Foto: Tanjug/AP

Svetska superzvezda Šakira danas je, 20. novembra, stigla u zgradu suda u Barseloni kako bi prisustvovala prvom danu suđenja za navodnu prevaru španske države za 14,5 miliona evra na prihode zarađene između 2012. i 2014. godine.

Pevačica ima neto vrednost od oko 240 miliona funti, a biće kažnjena sa 6,4 miliona funti, što je 7,3 miliona evra za šest krivičnih dela poreske prevare.

Danas je objavljen sporazum u okviru kojeg se navodi da je pevačica priznala krivicu, ali takođe će morati da plati 432.000 evra kako bi izbegla trogodišnji zatvor, na kojem tužioci insistiraju.

Pored toga, Šakira je otplatila porez za koji su je španski zvaničnici optužili za izbegavanje, a koji je sa kamatom dostigao skoro 17 miliona evra.

Šakira je kasnije dala izjavu, te navela da nije kriva, ali da ne želi više da troši svoje vreme na sudu, kao i da ne želi da je njena deca gledaju u takvom stanju.

- Izuzetno se divim onima koji su se do kraja borili protiv ove nepravde, ali za mene, danas, pobeda je povratak vremena za svoju decu i svoju karijeru - rekla je ona.

Šakira je svojoj izjavi takođe osudila španske vlasti zbog gonjenja, rekavši da je njen slučaj sličan drugim slučajevima u kojima su vlasti jurile sportiste i druge visokoprofilisane pojedince. Takvi slučajevi, rekla je ona, crpe ljudima energiju, vreme i spokoj godinama, prenosi DailyMail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludilo katalonija

    20. novembar 2023 | 14:01

    Moras poten placati zenska glavo to je bitno za nas penzionere !!!

  • radule

    20. novembar 2023 | 14:35

    Saljite ljudi donacije u kafe zale, da pomognemo sakiri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA