≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gotovo je! Prekida se emitovanje najpoznatije emisije na svetu, posle 240 epizoda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odluka je doneta nakon nesreće koju je doživeo voditelj

  • 1
Andrew Freddie Flintoff Foto: Ashley Knotek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuvena emisija BBC-ja "Top Gear" neće se vratiti "u doglednoj budućnosti" na male ekrane, nakon što je voditelj Endru Fredi Flintof povređen u sudaru tokom snimanja prošle godine.

U zvaničnom saopštenju, sa BBC-ja su saopštili da su "odlučili da odmore britansku emisiju".

Voditelj Endru Flintof je povređen u decembru 2022. na Top Gear-ovoj probnoj stazi na Dunsfold Park Aerodromu u Sariju.

34. sezona je kasnije prekinuta i Bi-Bi-Si se izvinio bivšem kapitenu engleskog kriket tim.

Bi-Bi-Si je dodao da "ostaje privržen Frediju, Krisu i Pediju koji su bili u srcu renesanse emisije od 2019." i da su "uzbuđeni što se sa svakim od njih razvijaju novi projekti", kao i da će u budućnosti imati više da kažu na ovu temu.

- Znamo da će prekid emisije biti razočaravajuća vest za fanove, ali to je prava stvar. Ovaj prekid ne utiče na sve ostale aktivnosti kompanije Top Gear, uključujući međunarodne formate, digitalno, časopise i licenciranje - rečeno je, a prenosi BBC.

Flintof je nedavno postigao nagodbu sa Bi-Bi-Sijem, navodno vrednu 9 miliona funti.

Isplata neće biti finansirana iz naknade za TV licencu, pošto je BBC Studios komercijalni ogranak emitera.

Prošlog meseca, voditeljev pravni tim je za "The Sun" rekao da se bivši igrač kriketa još uvek oporavlja od "značajnih povreda koje su mogle promeniti život".

Bi-Bi-Si se izvinio Flintofu u martu, zbog njegovih povreda, pošto je najavio "zdravstveni i bezbednosni pregled emisije".

Očekivalo se da će to o čemu je govorio na sebe preduzeti "nezavisna treća strana".

Iz BBC Studios-a su saopštili da je izveštaj o spoljnoj istrazi "zaključen u martu ove godine i da se ne objavljuje, što smo uvek jasno stavljali do znanja".

U izjavi o pregledu bezbednosti emisije, BBC Studios je rekao:

- Nezavisni pregled proizvodnje Top Gear-a o zdravlju i bezbednosti, koji se bavio prethodnim sezonama, otkrio je da je BBC Studios poštovao pravila BBC politike najbolje u industriji. U praksi u pravljenju emisije, postojale su važne spoznaje koje bi trebalo rigorozno primeniti na buduće produkcije Top Gear UK. Izveštaj uključuje brojne preporuke za poboljšanje pristupa bezbednosti, jer je Top Gear kompleksno okruženje za pravljenje programa koje rutinski upravlja uskim rasporedima snimanja i ambicioznim uredničkim očekivanjima/izazovima sa kojima se često susreću dugotrajne emisije sa uspostavljenim timom na ekranu i van njega.

- Učenje je uključivalo detaljan akcioni plan koji uključuje promene u načinima rada, kao što je veća jasnoća o ulogama i odgovornostima i bolja komunikacija između timova za bilo koju buduću Top Gear produkciju.

Flintof je u septembru 2023. snimljen prvi put od nesreće koju je doživeo. On je uslikan dok je vodio vežbe sa engleskim igračima u Kardifu uoči jednodnevnog međunarodnog meča tima sa Novim Zelandom.

Na licu su mu bili vidljivi ožiljci, a na nosu je imao traku.

45-godišnji bivši kapiten Engleske povukao se iz kriketa 2009. godine.

Pridružio se BBC One Top Gear-u kao domaćin 2019. zajedno sa Pedijem Mekginisom i Krisom Harisom. Njihova najnovija serija privukla je prosečnu publiku od 4,5 miliona gledalaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. novembar 2023 | 14:18

    I treba ih zabraniti,ne da su pre desetak godina testirali Yugo pa ga naružili evo još me sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA