Vreme čitanja: oko 2 min.

Voditelj se smejao devojci koja boluje od Turetovog sindroma: O njegovoj reakciji u živom programu svi pričaju

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je neurološko oboljenje i neurorazvojni sindrom koji podrazumeva tikove, izlive besa, izraze lica, nekada nevoljne fraze usled govora, i retko psovke i vulgarno ponašanje, ali nenamerno

  • 1

Voditelj Kris Kuomo je 13. decembra u svojoj emisiji "News Nation" imao video razgovor sa influenserkom Bejlin Dupri, koja boluje od Turetovog sindroma.

Neočekivana reakcija voditelja iznenadila je mnoge, kada tokom razgovora sa bolesnom devojkom nije mogao da obuzda smeh.

Bejlin putem duštvene mreže TikTok edukuje ljude o bolesti od koje boluje - Turetovog sindroma.

- Dvadesetjednogodišnji Bejlin Dupri, kojoj je dijagnostikovan Turetov sindrom pre tri godine, ali se bori sa tim još od detinjstva, stanje se znatno pogoršalo tokom kovida. Čuli ste verovatno za Turetov sindrom, u pitanju je neurološko oboljenje i neurorazvojni sindrom koji podrazumeva tikove, izlive besa, izraze lica, nekada nevoljne fraze usled govora, i retko psovke i vulgarno ponašanje, ali nenamerno - objasnio je voditelj u uvodnoj reči, pa dodao:

- Ova devojka je prošla kroz mnogo toga, kao što se često dešava, ismejavali su je, mislili su da to radi namerno, i njoj se sve to smučilo pa se okrenula društvenim mrežama da definiše sebe. Sada ima devet miliona pratilaca na TikToku, a među njima su i moja deca. Ona dokumentuje svoj život ne bi li edukovala ljude i objasnila im kako izgleda život sa ovim oboljenjem, i da pomogne drugima, da se ne bi stideli. Ona kaže neke stvarno gadne stvari nenamerno i smejem se jer razumem o čemu se radi i zato me to ne pogađa. Ne psuje me namerno i u tome je velika razlika. Evo kako to izgleda.

U program se uključila i Bejlin koja je voditelja najstrašnije "izvređala", a sve je bilo propraćeno grimasama i tikovima.

- J*** se, j*** se Kris,"J*** se ti mala kobasice, banana ti je u gu**ci, podmaži taj keskić ti debelo d**e!

Voditelj, koji važi za ozbiljnu osobu, nije mogao da sakrije smeh tokom intervjua, pa je jedva uspeo da povrati profesionalizam kada je čuo ove reči.

U jednom trenutku je čak morao da pokrije lice rukama. Devojka se za to vreme borila sa izraženim tikovima, pokušavajući da objasni da se susreće sa mnogo zlih ljudi, koji joj upućuju komentare poput ovog: "da žele da joj roditleji poginu u saobraćajnoj nesreći jer glumi ovo stanje".

- Morala sam da imam policijsko obezbeđenje ispred kuće jer su ljudi podelili moju lokaciju, i rekli da će doći da mi zapale kuću - izjavila je Bejlin, dok je voditelj, koji se konačno uzbiljio, klimao glavom u znak negodovanja zobg pretnji koje prima.

Od Turetovog sidnroma oboli 1,4 miliona dece i odraslih godišnje u Americi, prema izveštaju "Centers for Disease Control and Prevention." Duprijevoj je zvanična dijagnoza uspostavljena 2018. iako je pokazivala znake još od ranog detinjstva.

Stanje joj se pogoršalo tokom pandemije korona virusa. Kako "NeyYork post" navodi, simptomi se mogu pogoršati u visoko-stresnim situacijama i u slučaju anksioznosti, poput pojavljivanja u TV programu. U delu pre samog intervjua, voditelj je priznao da je spadao među one koji su verovali da je devojka "sjajna komedijašica i glumica" koja glumi ovu bolest zbog pažnje.

(Telegraf.rs)

Video: Vreli do koske snimci italijanske voditeljke: Novinarki provirila i tetovaža u intimnom delu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    17. decembar 2023 | 08:46

    A gde vidite vi to da joj se on smejao ? Bar na ovim slikama koje ste objavili ništa se ne vidi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA