Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakazano novo suđenje Aleku Boldvinu: Preti mu zatvorska kazna za ubistvo iz nehata

N. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boldvin je usmrtio snimateljku Halin Hačins na setu filma "Rust" u oktobru 2021., kada je pištolj koji je korišćen na setu bio napunjen pravim mecima

  • 1
Alec Baldwin, Alek Boldvin Foto: Profimedia/ Backgrid UK/ABC / BACKGRID

Nakon što porota u Novom Meksiku optužila ponovo Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata, određen je datum suđenja.

Suđenje glumcu zakazano je za četvrtak, 1. februar, kada će se suočiti s optužbom za ubistvo iz nehata nakon što je ubio snimateljku Halin na filmskom setu. To će mu biti prvi put da je izveden pred okružni sud u Novom Meksiku, no neće se pojaviti uživo, već virtualno, piše Daily Mail.

U slučaju je imenovan kao Aleksandar Rae Boldvin, a za ubistvo iz nehata optužen je nakon što je porota 19. januaru glasala za podizanje optužnice protiv njega.

Boldvin je usmrtio snimateljku Halin Hačins na setu filma "Rust" u oktobru 2021., kada je pištolj koji je korišćen na setu bio napunjen pravim mecima.

Alek Boldvin je već ranije bio optužen zbog smrti snimateljke, ali su optužbe odbačene prošlog aprila, samo dve nedelje  pre početka suđenja, piše BBC. Lokalni tužitelji navode kako su došli do dodatnih činjenica zbog kojih je potreban novi sudski proces.

Preti mu do 18 meseci zatvora ako bude proglašen krivim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA