Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je bend "Piknik" koji je nastupao u Moskvi u trenutku napada: Omiljeni su u Rusiji i veoma specifični

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na platformi Jutjub imaju milionske preglede

  • 0
Piknik bend Foto: Youtube printskrin/Пикник

U Moskvi se oko 18.30 časova, po srednjeevropskom vremenu, dogodio teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus Siti Hol".

U trenutku napada koncert je imao "Piknik bend", a kako prenose ruski mediji, potvrđeno je da među članovima benda nema povređenih. Izvođači benda su odmah evakuisani iz hale.

"Piknik bend" rasprodao je dva koncerta, 22. i 23. marta u Krokus Siti Holu. Publici u Moskvi pripremili su nove pesme, koje je trebalo da izvedu premijerno, a sa njima na bini trebalo je da se nađe i simfonijski orkestar.

"Piknik bend" je ruski rok bend nastao još 1978. godine, mada članovi grupe svoje početke vezuju za 1981. godinu, kada se postavi priključio Edmund Škljarski, ali i od 1982. godine, kada je snimljen njihov debi album, koji je brzo ušao u srca publike.

Poznati su po jedinstvenom stilu koji je mešavina umetničkog, progresivnog i psihodeličnog roka, mešanog uz zvuke "novog talasa" i sa primesama panka. Neke od njihovih ranijih pesama su pisane i izvođene na poljskom jeziku. 

Veoma su popularni, pa su ulaznice za njihove koncerte rasprodate mnogo pre datuma.

Sada su u grupi, pored stalnog frontmena Edmunda i njegov sin klavijaturista i prateći vokal Stanislav, bubnjar Leonid Karnos i basista Marat Korčemni.

Njihova diskografija je obimna, često nastupaju u Rusiji, na brojnim otvorenim događajima u prestonici.


Inače, 2016. godine, kako piše na Vikipediji, "Piknik bendu" je zabrenjen nastup u Ukrajini zbog toga što su svirali na Krimu, nakon njegove aneksije od strane Ruske Federacije.

(Telegraf.rs)

Video: Stravičan video iz Moskve: Ljudi beže u panici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA