MARINA TUCAKOVIĆ: Tužiću Šiptarku zbog krađe Cecine "Kukavice"

- Takvoj praksi treba stati na put. Niko nas nije zvao za dozvolu da snimi "Kukavicu", pa je nismo nikome ni dali. Imam svog pablišera koji se bavi zaštitom mojih i Futinih autorskih prava - kaže tekstopisac

  • 33

Marina Tucaković i njen suprug Aleksandar Futa Radulović razmišljaju da na adresu Šiptarke Ksemile Veseljaj pošalju tužbu jer je bez njihove dozvole snimila pesmu "Kukavica", koju su oni napisali i koja je proslavila Svetlanu Ražnatović .

Ovaj veliki hit u albanskoj verziji nosi naziv "O Qyqan" i postigao je ogromnu slušanost nakon samo jednog izvođenja u emisija "Arkiva šćip". Ali čim je pesma emitovana, otkriveno je da i te kako podseća na Cecinu numeru iz devedesetih koja je i danas veoma popularna.

- Niko nas nije zvao za dozvolu da snimi "Kukavicu", pa je nismo nikome ni dali. Imam svog pablišera koji se bavi zaštitom mojih i Futinih autorskih prava i konsultovaćemo se s njim šta treba da radimo, tačnije da li ćemo podneti tužbu. Takvoj praksi treba stati na put - kaže Tucakovićeva.

Član žirija "Pinkovih zvezda" čula je snimak albanskog prepeva čuvene balade.

- Dobra pesma se ne može upropastiti. Albanci su vrlo muzikalan narod. I mi smo ranije obrađivali pesme drugih. Sigurno ima još nekih mojih pesama koje su snimljene negde u svetu, a da za to ne znam - zaključuje najtraženiji domaći tekstopisac.

Ceca Ražnatović nije čula kako zvuči albanska verzija "Kukavice".

- Prava adresa za vaša pitanja su Marina i Futa, koji su autori pesme. Nisam pratila šta se pisalo, niti sam čula pesmu - rekla je Ceca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    13. decembar 2014 | 23:37

    Halo budalo ako oni krenu da tuze nas za kradje pesama tek smo onda najebali.

  • Halid Ibn Velid

    14. decembar 2014 | 00:12

    Pa ti i tvoje kolege ste pokrali i siptare i Grke i Arape a da ne pričam o Turcima ..pa da vas tuže me bi vam ni trezor Srbije pomogo

  • ana

    13. decembar 2014 | 23:38

    oslobodite nas zvalavih šiptarusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA