ČOLINA GREŠKA KARIJERE: Ovu LEGENDARNU pesmu je Zdravko ODBIO, i još se kaje! (VIDEO)

Čolić je, svojevremeno, prihvatio dve Bajagine pesme, "Tvoje oči" i "Afrika", ali ne i treću, koja je ubrzo postala ogroman hit

  • 8

Zdravko Čolić, kao što dobro znamo, ima izuzetno bogatu karjeru i pregršt svima znanih pesama, međutim, postoje i one koje je, davnih dana, odbio da snimi, a kasnije su postale veliki hitovi u izvođenju drugih pevača ili grupa.

Zbog jedne od tih numera Čola i dan danas poprilično žali. Momčilo Bajagić Bajaga, tada još član "Riblje čorbe" ponudio mu je još 1983. pesme koje je napisao zajedno sa Mišom Aleksićem - "Tvoje oči" i "Afrika". 

Čolić ih uvrstio na album "Šta mi radiš", ali je, pritom, odbio treću numeru iz tog paketa - "Kad hodaš".

Čuvena balada, jedna od malobrojnih Čorbinih pesama za koje je, pored muzike, i tekst napisao Bajaga, završila je na albumu "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" (1984).

Brzo po izlasku ovog izdanja Bajaga je, podsetimo, napustio matični bend, započeo solo karijeru i "Kad hodaš" uvrstio u svoj koncertni repertoar, a neretko je izvodi i "Čorba".

Foto: Promo Foto: Promo

Treba, naravno, imati u vidu da je osamdesetih godina bila velika produkcija autora, hitova, i da je razumljivo bilo da se nekad dese greške poput ove.

Ko zna - ako se ikad bude snimao "tribjut" album "Ribljoj čorbi" kako se davno najavljivalo, možda nekad i čujemo Zdravka kako peva "Veče ne miriše na rakove i školjke..."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    25. mart 2016 | 18:10

    Hvala Bogu pa je odbio.Ova pesma je fantastična i Čolić bi je baš upropastio a Čorbi leži fantastično!

  • Pedja

    25. mart 2016 | 19:12

    Corba vrhunski izvodi "Kad hodas" i nema razloga za zalom vec za slusanjem i uzivanjem.

  • Maki

    26. mart 2016 | 00:01

    Pesmu "Kad hodaš" (ne zastajkuješ...), kompozitor MOmčilo Bajagić je posvetio tadašnjoj svojoj muzi i ljubavi - Marini Perazić, koja je tada važila za seks-simbol wx-Yu! Zamislite samo, šta život čini od čoveka, kada je danas gledate na Farmi, medju ljudima koji joj nisu ni za crno ipsod nokata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA