≫ 

Leontina ponosna autorka projekta Slovo slavno Svetosavno (FOTO)

Ovo je svojevrsna pesmarica nastala iz potrebe dece, učitelja i vaspitača, istakla je Leontina

  • 1
Foto: Promo

Projekat Slovo slavno Svetosavno je podrazumevao snimanje i izdavanje CD albuma pesama u izvođenju dečijeg hora Čarolija, sa gostima iz sveta popularne muzike.

"Srećne ljude" svi dobro znate, ali niste primetili da se danas neke od najuspešnijih srpskih pevačica pojavljuju u seriji! (FOTO)

Pesme su komponovane na tekstove Vojislava Ilića, Ljubivoja Ršumovića, Milovana Vitezovića, Dragiše Penjina, Dragomira Guzine i drugih.

Autorka projekta Leontina Pat je istakla da je ovo svojevrsna pesmarica nastala iz potrebe dece, učitelja i vaspitača za kvalitetnom muzičkom građom koja bi obogatila kulturno umetnički život škola i dece uopšte.

Kroz muzičko stvaralaštvo obogaćeno adekvatnim sadržajima afirmišu se srpska i tradicija svetosavlja. Takođe, fond dečijih pesama obogaćen je kvalitetnim delima muzičkih autora. Na ovaj način unapređena je nastava muzičkog vaspitanja u školama, kao i vannastavne muzičke aktivnosti.

Foto: Promo

Ovaj projekat imao je i podršku Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kao i finansijsku podršku Ministarstva kulture, Gradskog sekretarijata za kulturu kao i Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA