≫ 

ŠABANU U ČAST! 7 Šaulićevih hitova peva 7 njegovih omiljenih pevača! (UŽIVO) (Love&Live)

Od kraljeva se ne oprašta suzama. Zato smo i rešili da na godišnjicu Šabanove smrti ne tugujemo, već da kralja pozdravimo - PESMOM

  • 11
Love&Live, Šaban Foto: Telegraf.rs

Pre godinu dana, 17. februara 2019. godine, napustio nas je veliki Šaban Šaulić.

"Kralj narodne muzike", kako su ga svi s pravom i poštovanjem zvali, poginuo je u 68. godini u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, nakon nastupa.

Od kraljeva se ne oprašta suzama. Zato smo i rešili da na godišnjicu Šabanove smrti ne tugujemo, već da se najvećem od najvećih poklonimo, uz ono što je on najviše voleo i što je najbolje radio - PESMOM.

U okviru našeg muzičkog projekta Love&Live, sedam pevača koje je Šaban voleo i svojom podrškom im pomogao da uspeju u svojoj muzičkoj karijeri, danas peva u njegovu čast.

Zato, samo na portalu Telegraf.rs imate priliku da čujete i vidite mini koncert posvećen velikom kralju, da čujete i vidite kako 7 pevača koje je Šaban veoma voleo, kojima je pomogao da započnu svoje muzičke karijere, peva 7 Šabanovih velikih hitova... u potpuno novom aranžmanu, UŽIVO, u Love&Live studiju Telegrafa, uz pratnju neverovatnog Alibi benda, pod rukovodstvom Zorana Jovanovića sa kojim je Šaban Šaulić nastupao sve do kraja svoje ovozemaljske karijere.

1. Darko Lazić: Pričaj, druže

Darko Lazić, Love & Live (NE DIRATI) Darko Lazić, Foto: Nikola Tomić

- Dosta vremena kada sam imao prilike, naravno, provodio sam sa Šabanom. Čak sam bio u Krčedinu kod njega par puta. Često nam se desilo da radimo zajedno, da imamo nastup. Bila mi je čast da sam sa takvom legendom, da sam tu sa kraljem narodne muzike - rekao nam je Darko Lazić koji je u našem specijalu otpevao pesmu "Pričaj, druže".

2. Milan Dinčić Dinča: Tebi koja si otišla

Saban Saulic specijal Milan Dinčić Dinča, Foto: Telegraf

- Hvala Bogu, pa nam je ostavio pesme u amanet, kao što se kaže. Odgovornost je velika pevati Šabanove pesme, ako je prisutan neko od Šabanove familije ili pevača. Mi pevači volimo onako pomno da pratimo kada neko peva njegove pesme - rekao nam je Dinča koji je Šabanu u čast otpevao pesmu "Tebi koja si otišla".

3. SAMO BOB: Ne plači, dušo

Saban Saulic specijal Samo Bob, Foto: Telegraf

- Šaban Šaulić, jedna velika kultna legenda narodne muzike i jedan veliki trag koji je ostavio. I zaista, jedno veliko hvala za sve što je ostavio iza njega - rekao nam je pevač Bob, koji je u našem studiju otpevao Šabanovu pesmu "Ne plači, dušo".

4. Uroš Živković: Kad vreme učini svoje

Saban Saulic specijal Uroš Živković, Foto: Telegraf

- Muzika koju je Šaban izvodio... Devedeset posto tih pesama je preteško, retko koja pesma može da se nađe da je lakša za izvođenje. U sezoni kada sam se ja takmičio, Šaban je sedeo u žiriju, treba pevati njegovu pesmu i gledati ga u oči - rekao nam je pobednik Zvezda Granda Uroš Živković, koji je u našem specijalu otpevao pesmu "Kad vreme učini svoje".

5. Milica Jokić: Majko, sve ti opraštam

Milica Jokić, Love & Live, (NE DIRATI) Milica Jokić, Foto: Nikola Tomić

- Bila sam gost na Šabanovom koncert u Areni, ali pre svega moram da kažem da mi je bila velika čast što me je takva legenda narodne muzike pozvala na koncert da gostujem. Šaban je meni bio član žirija kada sam se takmičila u Pinkovim Zvezdama, i on je mene od kad sam se pojavila nekako voleo - rekla nam je Milica Jokić, koja je u našem specijalu otpevala pesmu "Majko, sve ti opraštam".

6. Acko Petrović: Koliko ti sreće želim

Acko Petrović, Love & Live, (NE DIRATI) Acko Petrović, Foto: Nikola Tomić

- Šaban je bio jedan veoma emotivan čovek i prepoznao je tu neku emociju u mom pevanju. Slučajno me je čuo i posle me je stalno zvao da mu pevam, a meni je to bilo veliko zadovoljstvo - rekao nam je Acko Petrović, koji je Šabanu u čast otpevao pesmu "Koliko ti sreće želim".

7. Ilda Šaulić: Nismo više tako mladi 

Ilda Šaulić, Love & Live, (NE DIRATI) Ilda Šaulić, Foto: Nikola Tomić

- Moj otac je svima nama ostavio u amanet zaista dosta toga lepog i kvalitetnu muziku, tako da mislim da je jako lepo da to traje. I da ti mladi ljudi imaju za reper (prim. aut. pokazatelj) ono što je dobro i kvalitetno - rekla nam je Šabanova naslednica Ilda Šaulić, koja je u čast svog oca Šabana Šaulića otpevala pesmu "Nismo više tako mladi".

Veliku zahvalnost dajemo porodici Šaulić, uz čiju smo saglasnost i napravili ovaj projekat. Takođe, još jednom se zahvaljujemo Alibi bendu koji je godinama pratio kralja narodne muzike Šabana Šaulića, a koji su i u našem studiju pratili sve izvođače koji su izvodili njegove pesme.

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije i Sky musica.

Celu emisiju Telegraf u čast Šabana Šaulića možete pogledati na našem Youtube kanalu Telegraf Music.

(M.Pantić/A.Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA