≫ 

Na današnji dan rodio se Šaban Šaulić: Sedam veličanstvenih pevaju hitove legende narodne muzike

Podsetimo se kako su njegove hitove pevali brojni pevači

  • 3

Pre sedam meseci kada se navršavalo godinu dna od pogibje legende narodne muzike Šabana Šaulića ekipa portala Telegraf.rs, u okviru projekta Love&live, želela je da se Šabanu oduži na jedan poseban način kao dugogodišnjem prijatelju naše kuće.

Šaban Šaulić Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

Zato, smo odlučili da i danas kada bi Šaban Šaulić napunio 69. godina  samo na portalu Telegraf.rs imate priliku da čujete i vidite mini koncert posvećen velikom kralju, da čujete i vidite kako 7 pevača koje je Šaban veoma voleo, kojima je pomogao da započnu svoje muzičke karijere, peva 7 Šabanovih velikih hitova... u potpuno novom aranžmanu, UŽIVO, u Love&Live studiju Telegrafa, uz pratnju neverovatnog Alibi benda, pod rukovodstvom Zorana Jovanovića sa kojim je Šaban Šaulić nastupao sve do kraja svoje ovozemaljske karijere.

U velikoj listi Šaulićevih hitova mi smo se odlučili za "Pričaj druže" - koju je otpevao Darko Lazić, "Tebi koja si otišla" - u izvođenju Milana Dinčića Dinče, "Majko sve ti opraštam" - koju je otpevala Milica Jokić, "Ne plači dušo" u izvedi Samo Boba, "Kad vreme učini svoje" u interpretaciji Uroša Živkovića, "Koliko ti sreće želim" u interpretaciji Acka Petrovića, ali i njgove ćerke Ilde Šaulić koja je otpevala Šabanov veliki hit "Nismo više tako mladi".

Veliku zahvalnost dajemo porodici Šaulić, uz čiju smo saglasnost i napravili ovaj projekat. Takođe, još jednom se zahvaljujemo Alibi bendu koji je godinama pratio kralja narodne muzike Šabana Šaulića, a koji su i u našem studiju pratili sve izvođače koji su izvodili njegove pesme.

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije i Sky musica.

Celu emisiju Telegraf u čast Šabana Šaulića možete pogledati u videu na početku teksta, kao i na našem Youtube kanalu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💖

    6. septembar 2020 | 15:49

    ŠABANE ŠAULIĆ SREĆEN TI ROĐENDAN ❣️💖🌹MA GDE BIO💋💌💘

  • beogradjanka

    6. septembar 2020 | 16:07

    Negde je izjavio da je rodjen 6.maja a tek je prijavljen u septembru, tih slučajeva je na selu bilo kolko hoćeš, to su bile pedesete, niste vi imali mesnu zajednicu, opštinu "ispred nosa" pa odete da prijavite da vam se dete rodilo. Kad je neko od ukućana stigao tad vas je i prijavio i onda su pisali datum prijave a ne rodjenja. To je u mojoj kući bio slučaj sa mojom majkom, sestrom od strica! Zorica Marković slavi rodjendan početkom juna, a rodjena je početkom maja...

  • Raska

    6. septembar 2020 | 16:04

    Kako bitna vest.Haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA