≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

EKSKLUZIVNO: Ovo je pesma koju je trebalo da snimi Rođa Raičević... 23 godine kasnije peva je Nikola Fatalni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pesmu "Dvadeset i neka" premijerno izvodi Nikola Pavlović Fatalni, momak za koga svi kažu da ima "klonirani glas Rođe Raičevića"

  • 5

Pesmu pod radnim nazivom "Dvadeset i neka" napisao je (autor ovih istih redova) pre tačno 23 godine (2000. godine) za tada jednog od najpopularnijih srpskih pevača - Rođu Raičevića, ali on nije stigao da je snimi. Nažalost, Rođa je 2001. preminuo u 45. godini života u svom stanu u ulici 27. marta u Beogradu pod nerazrešenim okolnostima, a pesma "Dvadeset i neka" ostala je zaprašnjavljena u u fioci.

Svetlost na nju 23 godine kasnije bacio je i prašinu obrisao genijalni kompozitor Rale Ratković, koji je, pročitavši tekst odmah video Rođu, "iz prve ruke" sklopio melodiju, koju je potom, u demo verziji "iz prveog vokala" otpevao Nikola Pavlović, pevač za koga svi smatraju da ima "kloniran glas Rođe Raičevića". I tako je pesma i (p)ostala Nikolina.

Nikola Pavlović u spotu Printskrin: Youtube/

Momak, koji ima nadimak Džoni Fatalni (jer se svojevremeno pojavio u spotu Cece Ražnatović za pesmu "Ljubav fatalna") je svojim načinom izvedbe i bojom glasa čitavu redakciju Telegrafa toliko podsetio na pokojnog Rođu, da je potom, na našu molbu, otpevao još dva Rođina hita "iz onog tamo vremena" ("A ja imam tebe" i "U tebe sam zaljubljen"), koja je za Raičevića napisao još jedan maestralni kompozitor i tekstopisac - Dragan Brajović Braja.

Danas, premijerno i ekskluzivno samo na Telegraf music kanalu, poslušajte prvi i jedini akustični snimak nesuđene Rođine, a suđene Džonijeve pesme - "Dvadeset i neka". U ovoj, akustičnoj verziji pesme, Nikolu Pavlovića na klaviru prati Boža Mitić.

Nikola Pavlović Fatalni Foto: Marko Jovanović

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije.

Telegraf music

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    7. februar 2023 | 20:11

    Skoro nisam cuo bolju pesmu

  • Aleksa

    7. februar 2023 | 20:41

    Pesma je fenomenalna, a ovaj decko stvarno peva kao Rodja

  • Jedan je rodja raicevic.

    11. februar 2023 | 17:46

    On je bio ljubisa samardzic turbo folka. I zato je bio legenda. Da je imo 14 studijskih albuma, bio bi najbolji pevac evrope. Ovako otiso je rano, i dodjose nove snage.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA