≫ 

Muzička apoteka: Najave koje se pamte (VIDEO)

Pred vama je još jedna Muzička apoteka radijskog voditelja Gorana Miloševića

  • 2

Muzička apoteka je besplatan lek za srce i dušu, a ja sam tu da vam pesme najavim, preporučim i na zdravlje prepišem. 

Kad sam, još kao klinac, počeo da pričam preko radija, trudio sam se da najave ne budu duže od pesme. Kako sam sazrevao, tako su i moje najave bivale sve kraće. Neke su stale u jednu ili nekoliko reči koje su stilski predstavljale pesmu i pevača.

Žika Marinković Šumac je pevao i umro u kafani. Mnogi su diplomirali na Ibarskoj magistrali, ali ŽIKA ŠUMAC JE MAGISTAR SA IBARSKE MAGISTRALE.

Milanče i kad priča kao da se umiljava, a kad peva, od njegovog glasa ne pucaju čaše, ali treperi duša. TO JE TAJ MILANČE. BOŽE, DA L' PEVA IL' PLAČE?

Ljuba Aličić je sa 14 godina zapevao na pločama. KAD JE BIO MALI U ŠABAČKOJ MAHALI.

Boru Drljaču je, kao ratno siroče, podojilo mnogo žena. Otud, valjda, i vučja snaga koja uvek može da zapeva. PEVAJ, BORO, DA JA NE BI' MOR'O!

Pokojni Senad Milanović bio je pevač suptilnog glasa, bez snage i raspona, a sa puno emocija. SENAD MILANOVIĆ NEJAKI.

Ljuba Nedeljković nije bio pevač razornog glasa, morate dobro da naćuljite uši da bi ga čuli. LJUBA NEDELJKOVIĆ TIHI.

Neki vladari dodavali su svojoj tituli i ono - lepi, surovi, nejaki... Kad čujete razorni glas Miroslava Radovanovića, biće vam jasno zašto sam mu kum. Prozvao sam ga MIROSLAV SILNI RADOVANOVIĆ.

Sarajevski gorostas Slobodan Lalić je oličenje sirove, neobuzdane snage. Mnogi su ga stavljali rame uz rame sa slavnim Safetom, barem što se "avaza" tiče. Ne znajući više šta sve moze da pukne od njegovog glasa, upozorio sam - KAD ZAPEVA SLOBODAN LALIĆ, ISPADAJU EKSERI IZ VOJNIČKIH ČIZAMA!

Kad je moj prijatelj Slobodan Betulić Betula, inače izvorni dvojkaš, počeo da snima "lipsanu vrstu muzike", posavetovao sam ga - AKO HOĆEŠ DA TI PESMA K'O ŠLAGER ZABLISTA, MORAŠ BITI BAR PIJANAC, KAD VEĆ NISI PIJANISTA.

I za kraj JEDNA SVIRKA KODIĆ MIRKA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    6. april 2019 | 08:57

    E ovo su pesme sa puno emocija i ljubavi, a ovo danas je bruka i sramota danas se peva o travi i piću da ne kažem šta još

  • Veteran

    6. april 2019 | 07:44

    Doktorka je najbolja sa ove slike.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA