≫ 

Tomislav Čolović se proslavio hitom "Mali mrav", a ove njegove pesme tek će se slušati! (PLEJLISTA)

Tomislav je bio idealan za pesme vrcavo-erotskog karaktera

  • 4

"Mali mrav" je pobedio Tomislava Čolovića! Ovaj redak čovek (za prijatelje Čolka, Maradona) i estradni šarmer ostao je u senci jednog večitog hita. Sa svojih 50-ak kila žive vage, bio je idealan za pesme vrcavo-erotskog karaktera - "Lepa Sneža nagazila ježa", "Majka Muju šišala na struju", "Bela vrana", "Crna mačka" i, naravno, "Mali mrav". Na prvi pogled, reklo bi se, pravo životinjstko carstvo.

Neupućeni u Tominu ljudsku i muzičku širinu, mnogi su pomislili da neozbiljnom čoveku i sleduju ovako neozbiljne pesme. Tako su ga otprilike tretirali i muzički urednici i mnoge naduvane kolege. Sećam se, imao sam grdnih muka da ubedim čelnike radija Studio B da dozvole Tomino učešće u mojoj emisiji pre skoro 30 godina. Plašili su se šta bi Toma mogao da kaže u živoj emisiji i koju pesmu još pustiti pored Malog mrava, a da ima neku težinu.

Problem je što uvažene kolege nisu poznavale ni Čolkinu dušu ni Čolkine pesme, i pre i posle Malog mrava. Dogovor je pao: može da gostuje, ali na moju odgovornost. "Zucne" li nešto što bi moglo da nagrdi imidž urbanog radija, letim za sva vremena sa Studija B. Posle moje najave usledio je Čolkin uvod: "Ja znam da sam na Studiju B bio na klupi za rezervne igrače. Ali, ja kad god uđem na teren, postignem gol. Ja sam "Maradona". Usledila je provala telefonskih poziva slušalaca kojima je prvi put bilo omogućeno da čuju i neke druge pesme iz njegovog opusa. Svoj nastup je završio mudrolijom sa naravoučenijem: "Malog mrava je lako zgaziti i uništiti. Ali, postoji jedno pravilo - slon je veliki, al' ga majmun jaše!"

Čolka je zauzimao malo mesta na ovom svetu. Nije doživeo ni šezdesetu, a ostavio je mnogo pesama koje će se tek slušati. Muzičkim gurmanima preporučujem Tomu Čolovića u ritmu dvojke i kratke audio zapise iz emisije Sabor Studija B.

(Telegraf.rs/G. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bonvivan

    17. jun 2019 | 08:54

    Ako neko nije do sada slušao pesmu "brat sam bele zore" neka posluša,oduševiće se!!!

  • JS

    17. jun 2019 | 14:50

    Divan i mio covek. A svi ga pamte po Malom mravu. Niko i ne bi mogao bolje da otpeva tu pesmu. Pisana je da postane popularna, zahvaljujuci izvodjacu. Steta sto je tako rano otisao.

  • Marko tonac

    17. jun 2019 | 09:24

    Kad si ti Milosevicu radio na Studiju B? Devedesetih? Ma ajde mani se lazi. Radio si na Bon Ton radiju jutarnji program,nisi imao dodirnih tacaka sa gostovanji.a pevaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA