• 1

Hit parada 1976: Dominacija Buce Jovanovića (PLEJLISTA)

Na Hit paradi '76. Buca je komponovao ili odsvirao nekoliko zapaženih pesama, kao što su "Pšenica se povila u klasu" i mnoge druge

  • 1

Bila je to godina dominacije i velikog povratka Buce Jovanovića. Posle raskida saradnje sa Šabanom, Buca je imao neuspešan nastup na Festivalu jugoslovenske narodne muzike u Parizu. Neki novi sentiši čekali su nekog novog Šabana. Zato je i rešio da proširi saradnju i sa ostalim diskografskim kućama i pevačima nekog drugog stila.

Na Hit paradi '76. Buca je komponovao ili odsvirao nekoliko zapaženih pesama: Dobrivoje Topalović "Pšenica se povila u klasu", Milija Stanković Brole "Otišo si u svet zbog nje sine", Milivoje Đurišić "Krojte mi dragoj divnu haljinu", Nikola Urošević Gedža "Ne pitaj me moj jarane", Hamid Ragipović Besko "Ej, da sam vetar", Đorđe Masalović "O, goro, goro".

U želji da što pre pronađe pevača Šabanove klase, Buca je komponovao i za pevače koji nisu bili u PGP-u: Miroslav Radovanović "Zelena dolina", Meho Puzić "Misli svako da je meni lako". Tim povodom Miroslav Radovanović priča za Muzičku apoteku:

- Buca me je bukvalno naterao da snimim dve njegove pesme: "Zelena dolina" i "Jedno davno proleće". Buca se tek "raskantao" sa Šabanom, a ja sa mojim kompozitorom Vukasom. Pesme sam zavoleo, otpevao i snimio, ali nisam verovao u uspeh. Bucine pesme su specifične, nisu za "urlatore" i pravolinijske pevače.

Novica Negovanović je na ovoj Hit paradi snimio svoj pevački prvenac za PGP sa pesmom "Isto nam se piše".

Šaban je još jednom potvrdio i svoj kompozitorski talenat antologiskom pesmom "Uvenuće narcis beli".

Tozovac je iznenadio publiku kao srcelomac pesmom "Ne čekaj me da ti dođem majko iz kafane".

Tomislav Čolović je pevao sentiš Predraga Vukovića Vukasa "Sećaš li se srce šta je nekad bilo", ne sluteći da će jednog dana ostati u senci jednog "Malog mrava".

Hit paradu '76. obeležio je i kompozitor Ilija Spasojević sa dve sjajne pesme: Rade Petrović "Spavaj majko i ne čekaj sina" i Anđelka Govedarović "Drugarice, uteši mi majku".

(Telegraf.rs/Goran Milošević)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima