Godišnjica smrti Mire Vasiljević (2): Ode Mira, osta "Đerdan", ostaše "Godine" (PLEJLISTA)

Legendarna "Đerdanka" preminula je pre godinu dana, 23. marta 2019. godine

Komentari

 • Rasko

  Mira Vasiljevic je umetnica koja se radja jendom u sto godina. Nesebicna pomagala svakom kome je pomoc i savet bio potreban. Pomagalaj Sabanu Saulica na pocetku njegove karijere, Rasimi Alisic, Slobdanu Mulini, Orekstru Singidunum a da ne pricamo o njenom Djerdanu. Svak pevacia koja je zelela da joj muzika bude profesija, a prosla korz njen ansambl je danas zvezda. Mira je bila odlican pevac i pedagog. Svaka joj cast i veliko hvala.

 • Nikola

  Divan glas, divna gospodja, dama, kraljica, Mira Vasiljevic. Hava za sva dela sto nam je ostavila koje ce dugo da zive: Godine su prolazile, Otici cu u pastrie, Volela bih da te nisam srela, Nikome te nedam, Sini munjo, Nikada necu voleti, Zasto me ostavi, Jedinica, Zri, zri tamnjanika. Vecna slav i HVALA.

 • Danica

  Mira je bila dam i kraljica narodne muzike. Izdvajala se od odstalih pevacica pre sve sto je bila muzicki obrazovana, nije bila kafanski, vasarski ili svadbeni pevac. Mira je bila iskljucivo koncernti pevac. Mnogo sam puta odlazila ne njene koncerte i ti koncerti pamtim do danasnjeg dana. Uvek doterana i eleganta i znala je kako da se ponasa dok je na sceni. Njeni pokreti i cak drzanje mikrofona i kako je gledala na publiku je bilo nesto posebno. Znala je da vodi konferansu sa publikom. Ispracena je velikim aplauzom i ovacijama. Hvala legendo. Ziveces dugo u mnogim srcima i tvoje publike.

 • Rajko

  Mira je mnogo doprinela nasoj estradi i kulturi. Ostavila nam je bezbroj lepih pesma: Zivot pise uspomene, Danas mi je dragom rodjendan, Prazan medaljon, Nemoj da me kunes, Sudamija u jesenje dane, Nikome te nedam, Otici cu u pastire, Zri, zri tamnjanika, Sini munjo... Hvala joj i vecna slava. Vecno u nasim srcima.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima