Rade Petrović, pevač koga su pobedile pesme: Moje pesme se i pevaju i presnimavaju (PLEJLISTA)

- Otišao sam u penziju sa 40 godina staža, a status estradnog umetnika sam dobio na pragu osamdesete - kaže Rade Petrović na svoj 79. rođendan

Komentari

 • Vesna

  Rade je potpuno upravo sto se buni na pevace koji su presnimili njegove nezaboravne pesme i koji se kite tudjim perejm. Rade je svako to mnogo bolje odpevao neko presnimljene pesme. Dosta pevaca presnimaju tudje, pesme i presvajaju ih. Era, Rasa Pavlovic, Smederevac, Tozovac, Snezana Djurisic...Svaka kopija je bleda i protiv sam toga. A ovi sto presnimavaju ne pomenu i autora pesme ni orignalong pevaca koje prvi snimio pesmu.

 • JS

  Ne postoji, verujem, osoba koja bar jednom u životu nije otpevala Radetove pesme.Lepog glasa i stasa, muzikalan, kulturan, gospodin čovek. Ovi današnji umišljeni "pevači i muzikanti", mogli bi po nekad da pogledaju i poslušaju Radeta Petraovića. Da nau"e nešto dobro i valjano. A "velikim znancina narodne muzike, poručujem da pogledaju emisije Gorana Miloševića, naučili bi što šta, oplemenili se malo. Radetu sve najbolje u životu i poruka, ima onih koji ne zaboravljaju dobru muziku.

  • blingaro

   @JS

   Goran Milošević pod hitno da izda knjigu i sačuva od zaborava ove prave narodnjake.

 • Boža zemunac

  Rade je pevač ipo. Bolje reći pevačina. Upoznao sam ga pre par godina kada je došao u Zemunsku bolnicu gde je došao u posetu mome kumu Jasminku Stepiću , inače čuvenom TV i radio voditelju. Već sam jednom rekao da smo mi hendikepirani što smo ovde u Beogradu rođeni. To je slučaj i sa Radetom pevačinom. Ali o tome ne vredi trošiti reči. Volim sve njegove pesme, a najviše " Pastiricu " koju uvek rado pevam i slušam. Rade, srećan ti rođendan. Živ bio i Bog te čuvao na mnogaja ljeta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima