Pesme Mlađe Nikolića: Evo šta je sve napisao jedan strojar unutrašnje plovidbe (PLEJLISTA)

Snimio je Mlađa oko 700 pesama sa svojim autorskim potpisom, pisao je i najtužnije i najveselije pesme, a za šaljive tekstove je specijalista

Komentari

 • Rajko

  Ovde je i jos kako trebala du bude slika Mladena Nikolica a ne Sekija Turkovic i Ljubomira Djurovica. Ovo je dokaz kako tekstopisci ostaju. u senci. Mladen Nikolic je ostavio veliki trag i kao tekstopisac i kao kopozitor. Njegova pesma u intrepretaciji Ljube Mijatovic, Nije vazno cija je livada se mnogo vrtela na radiju. On je inance ovde kompletan autor. Pisao je i komponovao za Cvetu Popovic-Radisavljevic, Ostani jos tren, Ne diraj u proslost. Zbog ovakvih poteza veli broj legendarnih tekstopisaca prosli su paznje koju su zasluzili. Na primer, legendarni tekstopisac Miodrag Mica Milutinovic, iz sela Badnjevca kod Kragujevca da skori nikada nije bio u stampi. Jedini put kada se njegova slika pojavila u novinama je kada je Mira Vasiljevic dobila prvu nagradu na Beogradskom Saboru 1973 za pesmu Zri, zri tamnjanika a Mica prvu nagradu za tekst te pesme. U novinama Mira, Mica i Petar Tanasijevic kompozitor pesme. Panta Radivojevic dost saradjivoa sa Krnejvcem i pisaao pesme, Sliku tvoju ljubim , Toma Zdrvkovic, Suamdija u jsenje dane Mira Vasiljevic i dosta pesma za Radisu Urosevc na pocetku njegove karije kada je saradjivao sa Rajkom Markovica kompozitorom i harmonikasem. Marija Pijevac koje je saradjivala sa Antusom Gabricem i Radojkom Zivkovic. Njena poznata pesma, Svaka majka koja cerku ima koju je pevala legendarna Nada Mamula. Marijin tekst je Djul Halima poznata pesma Safet Isovica. Treba posvetiti paznje za ove velikane.

 • Zoran Petkovic

  Pesmu "Ide Mile puticem" pre Branke Stanarcic otpevala je Rosa Osmanovic. Ona je tu pesmu snimila 1982.godine a Branka 10 godina kasnije. Obe za istu produkciju "Jugodisk". Rosa uz orkestar Novice Negovanovica (aranzer Nikola Stefanov), a Brankinu verziju je aranzirao Zoran Vlajic, ciji orkestar je i odsvirao tu Brankiinu plocu.

 • Boža zemunac

  Divan tekst. Samo nije napisano, gde je Mlađa i šta radi ? A fali i slika čuvenog tekstopisca.

  • Goran Milošević

   @Boža zemunac

   Mladenu Mlađi Nikoliću ne treba reklama. Mlađa nije maneken, već pravi poeta, i ne predstavlja se slikom, već poezijom.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima