Aca Matić (1939 - 2011), pevač "Krčmarice", "Šeherzade", "Fate dušmanke": Majstor lepršavih pesmica

Bio je nemirnog duha, pa je brzo napustio školu, igrao fudbal, ušao u kafanu

Komentari

 • Boža zemunac

  Hvala Gorane za izvanredan tekst i priču o Aci Matiću, velikanu naše narodne muzike. " Krcmarica " je bila moja druga singlica koju sam kupio ( prva je bila Kvakina "Pođimo u krčmu staru ").Tako sam i zagotivio narodnjake. Normalno i moj pokojni otac mi je u tome pomogao jer je voleo pravu narodnu muziku. Pevajući Acine pesme nisi mogao da omaneš. U to vreme si mogao da uzmeš gomilu para pevajući njegove pesme. Ja sam najviše voleo da pevam " Fato, mori, dušmanke ", "Dođi, dođi pa kaži " i "Biljana ".Veliki hit je bila i pesma " Pred tvojom školom ".Na žalost nisam imao tu čast da upoznam Acu Matića. Majstore i boemu, laka ti crna zemlja i neka te anđeli čuvaju.

 • Caki

  Video sam ga u Torontu. Kafana koju je otvorio nije imala veliki promet. Bankrotirao je I zavrsio u domu za stare. Veliki umetnik.

  • PETKO 62

   @Caki

   Na zalost, u domu za stare zavrsilo je jos mnogo vrhunskih muzicara i pevaca, poput pokojne Radojke Zivkovic, pa Ljuba Nedeljkovica i jos mnogih drugih. Sto je jos gore veliki broj njih je imao i svoje potomstvo, koje ih je zanemarilo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima