≫ 

11 godina od smrti "Ujka Noleta": Sećanje na Novicu Uroševića (PLEJLISTA)

 ≫ 

Poslednji boem je otišao na današnji dan, 11. novembra 2009.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Lelka
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Zoran Petkovic

    11. novembar 2020 | 18:32

    Vrlo je zanimljivo da sa, verovatno najtiraznijim kompozitorom folk muzike svih vremena, Novicom Urosevicem, dve najvece pevacke velicine u to vreme, Saban Saulic i Miroslav Ilic, nisu mogli da nadju "zajednicki jezik" i dugorocno saradjuju. Nole je imao neke svoje principe kojih se "slepo" drzao a tada "prgavi" Miroslav to nije zeleo da trpi, pa su saradjivali samo na LP ploci iz 1981.godine kada su uspeli da snime udarnu pesmu "Tako mi nedostajes" i "Nije smela pogresiti". Obe numere su postale hitovi, ali njih dvojica nikada vise nisu saradjivali, uprkos impozantnom bilansu: dve pesme, dva hita, Saban Saulic je malo vise profitirao. Prvo je Novica na Sabanovom najboljem i najtiraznijem albumu "Dodji da ostarimo zajedno" iz 1978.godine dao hit "Moj zivote drug mi nisi bio", a onda su saradnju zavrsili 1980.godine sa pesmama "Samo noc, jedna luda noc" i "Sta ucini sunce moje", koje je Saban otpevao na LP ploci "Ponovo smo na pocetku srece", snimljenoj tokom 1980.godine. Narocito je bila slusana numera "Samo noc, jedna luda noc" u zeljama i cestitkama", a voditelji pusaci su je obozavali, jer dok je Saban otpeva mogli su na miru da ispuse i po dve cigarete van studija. Traje kao "Kosovski boj", vise od sest minuta.

  • Milorad

    11. novembar 2020 | 14:02

    Nema sumnje, naj jaci tekstopisac i kompozitor, od sviju poznatih, Novica me kralj pesme.

  • Lelka

    11. novembar 2020 | 12:32

    Zoricu Brunclik je lansirao u orbitu pesmom " Ne daj da nas rastave ovi ljudi zli" i mnogim drugim pesmama koje su usledile, a kada je preminuo, nije se udostojila ni da ga isprati do vecne kuce. Jedine pevacice koje su dosle na sahranu bile su Vera Matovic i Vesna Vukelic Vendi. Za Vendi je uradio "Pracnuo se sarancic", pa mu je ona to vise cenila i osecala moralnu obavezu da ga isprati, za razliku od "velike" Zorice Brunclik, koju je zaduzio neprolaznim hitovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA