Mira Vasiljević o Desanki, Šabanu i Buci: U muzici nema kraja, ja sam uvek na početku (PLEJLISTA)

Malo je poznato da je Mira Vasiljević jedan od prvih pevača Buce Jovanovića

Komentari

 • Zoran

  Hvala Miri Vasiljevic za svaku pesmu i svaki stih sto nam je ostavila. Svaku pesmu je odpevla majstorski i manoge ce dugo da se pamte. A njen Djerdan je nesto sto nasa estrada nije videla do tada a, iskreno receno, ni od tada. Bila je veli majstor svog zanata, a pored toga i dama. Mi koji smo je voleli i dalje uzivamo njenim pesmama koje se vrte na radiju, youtube... Slusajmo, uzivajmo, ostavljamo komentare i apelujmo na PGP RTS da izda trodupli CD ove umentice. Neka pociva u miru.

 • Rajko

  Mira Vasiljevic je bila prava dama i veliki umetnik. Kad god se pojavila u nekoj televizijskoj emisije od nje se moglo nesto nauciti. Bila je mucicki obrazovana i time se izdvajala od ostalih "pevacica". Imala je dosta hitova i bila je jedna od retkih koja je podjendanko doboro pevala izvorne, stargradkse i novokoponovane pesma. Hvala joj za sve sto uradila za nasu kulturu i estradu koju je mnogo zaduzila. HVALA.

 • Danko

  Mira Vasiljevic je jedna od nasih najpopulrnijih pevaca. Pored divnog glasa i prirodnog talenata, ona se izdvajala od drugih pevaca jer bila i muzicki strucnjak. Dvanest godina je bila nastavanik muzike. Pevala je iz srca i duse. Sini munjo je bila vrlo popularna pesma. 1971, recimo, Kragujevacki pevac, Rade Bajic, koji je nastupao u horelu Kragujevac, je svako vece u svom repertoaru izvodio pesmu Sini Munjo, pored Hokijeve, Pijem da je zaboravim i Ace Stefanovica, Sve draga sve, al rastank nikad ne. Te iste godine je Mira sa grupom pevaca gostovala u okolini Kragujevca na Festivalu Lepenica '71. Tu su bili i Nedzad Salkovic, Hoki, i ansambl Radojke i Tineta Zivkovica. Mira je pozdravljena velikim aplauzom i ispracena sa bine ovacijama. Hvala joj za sve sto je doprinela nasoj kulturi i estradi. Pored Sini Munjo, mala jos dobrih i popularnih pesama, Vreme nema miljenika, Prazan medaljon, Zivot pise uspomene, Danas mi je dragom rodjendan, Zri, zri tamnjanika, Sumadija u jesenje dane i naravno njen legendarni ansambl Djerdan. Tu je produzila svoje pedagosko znanje obucavajuci mlade talente koje su danas poznata imena. HVALA joj i neka je andjeli cuvaju; a mi koji smo je voleli i slusali i dalje ce da uzivamo u njenoj pesmi.

 • Dragan

  Danas je rodjendan, legendarnoj MIri Vasiljevic. Iako vise nije sa nama, za nas koji smo je voleleli i pratili njen rad, ona vecno ostaje u nasim srcima. Havla za sve sto nam je pruzila pocem od nejinih maestralno odpevanih pesma: sini munjo, zivot pise uspomen, danas mi je dragom rodjendan, godine su prolazile, prazan medaljon... kao i za sve sto je uradila i zaduzila nasu estradu i kulturu sa njenim Djerdanom. Zivece vecno u nama i HVALA.

 • Qwer

  Kakav je to vokal bila! Žena za sva vremena. Večna joj slava.

 • Boža zemunac

  Bravo Gorane za lep tekst o izvanrednoj i velikoj pevačici Miri Vasiljević. Laka joj crna zemlja i neka je anđeli čuvaju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima