≫ 

Upoznajte neznanca što peva "Neznanku": Radijske priče sa Radišom Markovićem

 ≫ 

Frizurom i stasom zasenio je i najveće rokere, a glasom je podsećao na teške narodnjake

Komentari

  • DervenD

    12. april 2021 | 15:53

    Godine 1977-me,moj drug Misa koji je igrao u prvom ansamblu KUD-a Branko Cvetkovic,ul.Milosa Pocerca mislim br.23,poveo me sa sobom da se upisem da vezbam folklor..Naravno upisao sam se,vezbali smo od septembra do januara ,kada je g-n Ratomir Raka Djurovic,napravio audiciju za drugi ansambal.Prosao sam audiciju.Za prvi ansambl trebalo je godinama vezbati.Na zidovima sale za vezbanje bili su posteri Radise Markovica,nekadasnjeg clana pomenutog Kud-a.Moj drug Misa mi je pricao kada je prvi ansambl putovao u Italiji.Ansambl je doziveo neverovatne ovacije,posebno Radisa Markovic.Italijani su se raspitivali dali je Radisa operski pevac.Radisu sam samo jednom slusao i gledao uzivo u Domu Sindikata,kada je KUD "Branko Cvetkovic" slavio sedamdesetgodisnjicu.Radisa je cudo od pevaca,jedan od najkvalitetnijih za pevanje uzivo.Brnko je dao mnogo poznatih imena.Kako je samo slatko svirao Pepi harmonikas!!!Od mladjih,mislim da su sestre Trncrvic bile u Branku,onda violinista Ilic iz VNO RTS,kao,flautista i frulas Todorovic,sin legendarnog frulasa Doce Todorovica.Koliko samo igraca je regrutovano u ansamblu "Kolo":pored legendarnog Ratomira Djurovica tu su jos i Djile,njegova supruga Zorica,Bora..... PS:Sudbina ce osamdesetih godina opet spojiti izvanrednog koreografa i legendu ansambla "Kolo"opet spojiti g-na Raku i mene u KUD-u "Nikola Tesla".On je bio koreograf,a ja se oprobao da ucim da pevam solo i duetski.

  • blingaro

    7. april 2021 | 18:04

    Sramota za RTS što u serijalu "60 najlepših narodnih pesama" nije pozvao Radišu. Nemam ništa protiv Bekija, ali Radiša je, hvala Bogu, živ i trebalo je on da otpeva "Neznanku".

  • Boža zemunac

    7. april 2021 | 09:46

    Šta reći za moga brata i druga.Nastupali smo zajedno u raznim kafanama , priredbama i snimanjima Novogodišnjeg programa preko moga kuma Jasminka Stepića. Radiša je pevačina, dobar čovek i boem.Ima puno lepih pesama. Mnogi su pokušali da otpevaju " Neznanku ", ali slabo.Nije to kao kad otpeva on.Živ bio Radiša i Bog te čuvao na mnogaja ljeta .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA