≫ 

Moravske pesme i priče Miće Stojanovića: "Moja vodenica se udavila" (PLEJLISTA)

 ≫ 

- Pitaju me za recept tolikog trajanja, a ja kažem: počnite da pište odmah, i posle pedeset godina obeležićete pola veka - rekao je Mića (Goran Milošević)

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika JS
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • DervenD

    18. maj 2021 | 09:33

    Svakako jedan od onih koji su dali veliki doprinos nasoj istinskoj pesmi posle Mije Krnjevca,Buce Jovanovica,Dragise Nedovica,Dragoljuba Sunderica,Tozovca... Naime godinama ja isla hajka na njega i proganjan od jedne kragujevacke grupe "intelektualaca" kako je krao Dragisu Nedovica,pa cak i za pesmu "Kome sumis oj moravo"("Vodenicar").Prikazivali su rukopis Dragise i neka precrtavanja nekih reci,ali to nije dokaz da je to Dragisina pesma.Mozda je Dragisa stavljao u notes Micinu pesmu.Sporili su se za "Harmoniko moja"(pamtim kad je Mica snimio tu pesmu)sezdesetih,kao i za pesmu "U lijepom starom gradu Visegradu",ali Serbo i Dragisa Mica je otkrio Disicu Stefanovic("Na starom bunaru" i "Kako da te zaboravim"),komponovao i za lepu. Bio je veliki smeker i magnet.Pesme "Sumadija moj je kraj" i "Zarasle su staze moje" koje je snimio Nestor Gabric Micino su delo.Takodje je Grozda Milovanovic(Vucicevic) maestralno odpevala "Ti si kriv,sto sam sama". PS:Pocetkom sezdesetih godina,stampane su male pesmarice.Jednu takvu pamtim gde su bile fotografije Vite Zivotica,Radovana Babica,Dragana Tokovica,Dragise Nedovica, dueta Ovuka_Bogicevic,Milosevic_Aleksic,Radulovic_Jovanovic...Od pesama izmedju ostalih bile su "Oj Safete Sajo,Sarajlijo","Ja prosetah kraj morave","Divlje ruze","Lepo ti je biti cobanica",Poranio momak mlad""Po gradini mesecina ko dan","Harmoniko moja"-tamo je cinimi se pisalo da je tekst Dragise Nedovica.Kompozitor te iste pesme je Milutin Stojanovic Mica.

  • JS

    17. maj 2021 | 19:38

    Divne pesme i kola Miće Stojanovića, traju i trajaće dok je zvuka. Plodonosan muzičar, umetnik, ćovek. Zaboravili ste da napomenite, koliko su ga žene obožavale, bio je baš lep čovek. Uvek nasmejan, radoznao uz svoju vernu pratilju, harmoniku. A davala nam je svima, toliko lepe zvuke, setne i vesele trenutke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA