≫ 

Skinuto sa radijske trake: Sećanje na Ninu Spirovu (PLEJLISTA)

 ≫ 

Nina Spirova (1938 - 2020) je specijalista za teške pesme, one nekomercijalne, što dugo traju, a teško se ispevavaju

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika JS
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • DervenD

    13. jul 2021 | 16:53

    Vracam se opet legendi,nenadmasnoj i originalnoj Nini S.Ako je Anka Gijeva makedonska Beba Selimovic,Sarijevski majstor "rubata", Vaska Ilijeva makedonska majka,onda je Nina vise od toga.Malo je kristalno cistih glasova na bivsim Yu prostorima poput Nininog,Lolinog,Nade K.,Esminog,Vasilijicinog,Dusicinog,Dubravke N.,Vere I.,Vasilijinog....Na svu nasu srecu javljaju se novi originalni zenski vokali,nove dame koje se trude da lepo i prijatno pevaju.Medju njima svakako su Snezana Kopunovic,Dejana Djekic,Danica Krstic,Biljana Vasiljevic... Trileri se ne siluju,jednostavno treba da se prirodno dese, rode,kao sto se i umetnici radjaju ,a ne stvaraju,caki i uz ono 5% talenta,ostalo rad.Vrlo tesko je roditi i sa onih 3%,a kamo li sa onih 5%! Vise i ogovornosti za one koji plasiraju neukus:kada je pok.Dusko Radancevic radio na Radio Beogradu 2,nedeljom je imao emisiju od 8 do 8i 30 h.Pola vremenu plasirao je pesme "kako treba pevati",a u drugoj polovini kako ne treba pevati.Secam se kao los primer pevanja kad je naveo pesmu "Jesen place u lisu jablana".Odprilike rekao je ovako:"Svaka cast tekstopiscu, kompozitoru,ali pevanje je skroz nakaradno". Vracam se Nini i onih poput Nikole Badeva.Stalno su usavrsavali svoje pevanje,nikada nisu falsirali cak ni u bliskom drusstvu,a kamo li na plocama,pogotovo uzivo u kafanama.Onda su i kafane imale svoj status i svoj nivo.Jedan "Romanitar"!...

  • DervenD

    03. jul 2021 | 17:59

    Nina bozanstveno stvorenje,jedan od najjacih vokala sa Balkanskih prostora.Vecita hvala i slava,nezaboravnoj dami Nini!

  • JS

    30. jun 2021 | 14:20

    Hvala Vam Gorane na predivnom tekstu i uspomenama. Ima nas još uvek, onih koji pamte lepu Ninu Spirovu. Bilo ju je zadovoljstvo slušati, ženu divnog glasa, ponašanja, kulture, stava. Sreća pa postoje ploče koje posedujemo, možemo da se vratimo u doba, kada je vladala, plenila. Stvarno je sramota, što se do sada, niko nije setio da joj posveti pažnju. A o njoj njenom pevanju i kolegama uz njenog doba, mogu da se napišu romani. Počivajte u miru Pošrovana Nina. Hvala vam još jednom Gorane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA