≫ 

Četiri godine od smrti Žike Nikolića: Tako je pevao srpski sevdalija (PLEJLISTA)

 ≫ 

Imao je Žika sve predispozicije za veliku zvezdu: glasinu upoređivanu sa Safetovom, reljefno lice kao stvoreno za glumca, manire svetskog gospodina i Silvanu Armenulić za svastiku

Komentari

  • DervenD

    26. februar 2023 | 12:50

    Krajem sezdesetih i pocetkom sedamdesetih godina mnogi nasi pevaci preselilo se u Bugarskoj,jer je nasa muzika bila tamo jako popularna:medju njima bili su Zika Nikolic,Miro Ungar,leo Martin,Tozovac takodje je dole boravio.Koliko je popularna bila nasa muzika svedooci podatak da je pesma Tome Zdravkovica u interpretaciji Mehe Puzica u Bugarskoj bila prodata u 200 oooprimeraka,a kod nas u 400 000.Koliko je jos kasnije prodato neznam. Zika je pobedio na Beogradskom saboru,secam se toga,pratio ga je sektet Dusana Radetica.Pesma zasto duso ne dodjes bila je takodje nagradjena,mislim da je bila cetvrta(tada se i cetvrta nagrada) izvodila u finalu. Magdalena Novakovic nastradala je 68 u bioskopu dvadeseti oktobar.Tada je malo stradala i moja daljna rodjaka, prelepa Lidija,kasnije supruga Smiljka Kostica(njen pok.otac autor je cigareta "?",nedavno tragicno izgubila zivot. Zika je snimio pesmu povodom tog slucaja "Magdalena,magdalena".Pesma je bila puno trazena,ali se smatraa kao zloupotreba,pa je zabranjena na radiostanicama i za javno izvodjenje.Cak se govorilo da je bilo i obustavljeno dalje stampanje ploce. Zika je bio veliki gospodin,imao glascinu,filmsko lice,cak je recima Graje malo i glumio neke uloge.

  • ŠUMADINAC

    14. septembar 2021 | 08:27

    Uz njegove pesme sam odrastao !!!

  • Jova

    12. septembar 2021 | 09:58

    Slava velikom coveku i pevacu.

  • Boža zemunac

    12. septembar 2021 | 08:16

    Kao i uvek od Gorana izvanredna priča. Žika Nikolić je bio legenda za života. On i ja smo svojevremeno živeli na Novom Beogradu, na istom ulazu u ulici Džona Kenedija. Pevali smo par puta zajedno. Poslednji put je bio humanitarni koncert u Kursumliji na trgu.Posle toga on je otišao u Bugarsku. Žiko pevačino i ljudino, laka ti crna zemlja i neka te anđeli čuvaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA