≫ 

Tako je pevao i pričao Nedžad Imamović: Zaimova loza sevdaha i dobrote (PLEJLISTA)

 ≫ 

Nedžad Imamović je preminuo pre godinu dana, 14. novembra 2020. Na plejlisti je desetak pevačkih ostvarenja ovog sevdalije iz plemenite loze Imamovića

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika DervenD
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • DervenD

    26. novembar 2021 | 12:37

    Na svu zalost,a da nije gosp.Gorana,sa velikim zakasnjenjem saznajem da se Nezad Imamovic upokoio.Rahmetlli njegovoj dusi.Na svu srecu ostavio je naslednika Damira,koji je,ako se ne varam ,producent.Nedzad me sstalno podesca na neprevazidjeni festival narodne muzike"Ilidza".Svirao je gitaru,a kao vrstni pevac uzivo tercirao izvodjace na tom takmicenju.Secam se kad je tercirao Hasima Kucuka Hokia na Ilidzi "Oprosti ljubavi,oprosti".Pok. Zaim je stalno govorio kako Hanka Paldum i Nedzad moraju jos mnogo,mnogo da rade. "Pust je sokak i avlija pusta, Sjedi Ajsa kraj prozora sama ... .... .... U kafani s jaranima,dilber sjedi vec danima. Treca zora svice,dilber se ne mice"... Da, bila je to sedamdeset i neka kada je Nedzad pevao na Ilizi,a ja osamdesete pisao u jednoj raspravi o sundu i kako treba komponovati(ovu pesmu stavio kao primer,dobre komponovane pesme),a tadasnji pok.Aca Kostic,legendarni voditelj "Sabora studija B" iznenada me pozvao kao gosta(ucinio neverovatnu cast,onako mladom momku!),ponedeljak 22.12.1980 u emisiji "Biramo deset najlepsih komponovanih pesama".Na moju nesrecu,par dana i na sam dan imao sam izuzetno visoku temperaturu,pa je blagovremeno gosp.Kostic obavesten od mog druga da ne mogu doci.trebalo je biti dva sata ranije,pre 20 casova oko dogovora. Hvala gosp. Goranu sto se seca svih tih legendi,sa prostora od Djevdjelije,pa do Triglava.

  • Lala

    13. novembar 2021 | 07:46

    Divan tekst za ljubitelje prave narodne muzike. Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA